Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Strážníci v NJ mohou defibrilátorem zachránit život

16. prosince 2015 12:29 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Strážníci městské policie v Novém Jičíně mají nové zařízení. Jedná se o externí defibrilátor, díky kterému mohou v terénu zachránit života.

V Závišicích na Novojičínsku postřelil myslivec kolegu

15. prosince 2015 11:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Během mysliveckého honu v Závišicích na Novojičínsku postřelil myslivec svého kolegu. V letošním roce jde v rámci České republiky o první případ, kdy byl někdo při honu zraněn.

Zámek Kunín na Novojičínsku získal nové sbírky

14. prosince 2015 12:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Do Zámku Kunín na Novojičínsku se vrátila sbírka rodiny Schindlerů (šindlerů), kteří panství vlastnili v 19. století. Kastelán zámku přivezl z Rakouska zpět do Kunína předměty, díky kterým zde ožije vyhaslý duch této rodiny.

Kino Květen v Novém Jičíně slaví 85 let

11. prosince 2015 12:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské kino Květen slaví 85 let. První film s názvem Bílý ďábel se tu promítal 25. prosince roku 1930.

Charita v NJ otevře denní nízkoprahové centrum

10. prosince 2015 10:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Charita Nový Jičín připravuje pro lidi bez domova novou pomoc. Otevře pro ně denní centrum. Budou si tu moci uvařit polévku a využít rady sociálního pracovníka. Zároveň si charita od tohoto kroku slibuje, že tito lidé zmizí z čekáren autobusů a dalších veřejných míst.

Na Třinecku a Jablunkovsku vyjíždí nové autobusy

9. prosince 2015 14:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Silnice na Jablunkovsku a Třinecku budou (od neděle) křižovat autobusy nového dopravce. Ten slibuje zvýšenou kvalitu cestování, už také proto, že všechny autobusy jsou klimatizované a nízkopodlažní.

Zloději ukradli jedli v novojičínském lesoparku

8. prosince 2015 8:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zloději vánočních stromků už letos o sobě dali vědět. Alespoň v Novém Jičíně. V oploceném Lesoparku Skalky ukradli mladou jedličku.

Novináři z Polska mapovali NJ pro své turisty

3. prosince 2015 13:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Skupina deseti polských novinářů projížděla zajímavá místa severní Moravy. Pro své obyvatele tu mapovali lokality, kde by mohli strávit zimní dovolenou. Na trase výpravy byl i Nový Jičín.

Den pro dětskou knihu v Novém Jičíně

2. prosince 2015 11:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zatraktivnit knížky dnešním dětem se snaží městská knihovna v Novém Jičíně. Do svých prostor je přilákala na divadlo. Vyprodala se hned dvě představení.

Muž v NJ spadl do silnice, nikdo mu nepomohl

26. listopadu 2015 12:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Bezpečnostní kamera městské policie zachytila v Novém Jičíně ne příliš lichotivou situaci. Na kraji chodníku upadl starší muž a částečně zůstal ležet ve vozovce. Kolem projelo 10 řidičů. Nikdo nezastavil.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více