Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Sociální rehabilitace dělá život kvalitnější

15. března 2016 10:14 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Sociální rehabilitace RÚT je služba která v Novém Jičíně pomáhá lidem s duševním onemocněním nebo mentálním handicapem zvládat běžné životní záležitosti. Těmi jsou například nákupy, cestování autobusem a také začlenění do pracovního procesu.

Soutěž Bůček open provoněla Šenov

14. března 2016 12:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ojedinělý gurmánský svátek si užívali návštěvníci akce Bůček open, která se konala v Šenově u Ostravy. Jednalo se o 4. ročník degustační soutěže této typické české vepřové speciality. O titul nejlepší bůček soupeřilo 30 vzorků.

Aktuálně z Nového Jičína

14. března 2016 12:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Trámovém sále Žerotínského zámku se v rámci pravidelných Muzejních čtvrtků koná 17. března další přednáškové odpoledne. Tématem povídání s lékařkou Janou Machovskou bude pohled dnešního zdravotnictví na využití rostlin v medicíně. Přednáška s názvem Příroda léčí začíná v 16.30 hodin. * A ještě jedna pozvánka do novojičínského muzea - tentokrát spíše na jeho nádvoří, kde se v sobotu 19. března od půl deváté ráno koná Velikonoční jarmark s kulturním programem. * Aktivita “Rozběháme Nový Jičín”, kterou iniciovala městská policie, má svou první společnou událost, a to běžecký trénink v úterý 22. března. Sraz účastníků je v 16:30 h. na Skalkách. Připraveny budou dvě trasy, jedna dlouhá 3 km pro začátečníky a 6 km pro otrlejší běžce. První stovce sportovců rozdá městská policie reflexní pásky. * Občané, kteří potřebují zjisti, jaké sítě vedou určitým územím města, mohou využít novou bezplatnou službu. Na webových stránkách města byl zřízen odkaz na přístup k aplikaci, jejímž prostřednictvím mohou jednoduše zaslat žádost o vyjádření všem správcům technické infrastruktury.

Zastupitelé schválili koupi vil a průmyslovou zónu

14. března 2016 10:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na své první letošní schůzi se sešli zastupitelé města. Jedním z nejdůležitějších bodů bylo schvalování výkupu Hückelových vil. Kromě toho se na jednání probírala příprava rozšíření průmyslové zóny a schválení kontokorentního úvěru.

MHD jezdí 10 let, potřebuje změnu

11. března 2016 14:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín řeší budoucnost městské hromadné dopravy. Autobusy mají svou životnost za sebou, jsou staré deset let, a nákup nových by přišel na 16 milionů korun. V tuto chvíli se město ohlíží po různých možnostech, jak další fungování linek od příštího roku vyřešit.

Klub Stromeček pomáhá smutným dětem

10. března 2016 13:29 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně vznikl klub Stromeček pro děti, kterým zemřel blízký příbuzný. Na společném setkání zjišťují, že ve své složité situaci nejsou samy. Mohou si popovídat s psychoterapeutem a také strávit čas hrami a tvořením. Toto pravidelní setkávání pozůstalých dětí je v České republice ojedinělou aktivitou.

Měsíc čtenářů v knihovně

10. března 2016 12:58 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V březnu - měsíc čtenářů - novojičínská knihovna doslova praská ve švech. Seznámit se s prostory půjčovny a knížkami přichází i děti předškolního věku. To je totiž ideální doba, kdy začít rozvíjet jejich vztah k literatuře.

Klub Stromeček v NJ pomáhá smutným dětem

10. března 2016 12:15 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně vznikl klub Stromeček pro děti, kterým zemřel blízký příbuzný. Na společném setkání zjišťují, že ve své složité situaci nejsou samy. Mohou si popovídat s psychoterapeutem a také strávit čas hrami a tvořením. Toto pravidelní setkávání pozůstalých dětí je v České republice ojedinělou aktivitou.

Nejúspěšnější sportovci roku 2015

10. března 2016 8:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín ocenilo v Beskydském divadle své nejúspěšnější sportovce za rok 2015. Nejčastěji si na pódium vystoupali pro pamětní cenu členové IHC. Uspěli mezi juniorskými kolektivy, a to nejen na úrovni města, ale také v rámci okresu, dále si odnesli ocenění v kategorii trenér i jednotlivec. Hvězdnou éru novojičínského IH odstartoval loňský rok, kdy tento tým ve své premiérové sezóně vyhrál juniorskou extraligu. Někteří jeho členové se pak prosadili i v české reprezentaci a zúčastnili se ME a dokonce i MS v Argentině, které vyhráli. něco live na předělení Město tedy za rok 2015 ohodnotilo sportovní výkony v kategorích jednotlivec, kolektiv a trenér. Celkem si ocenění převzalo 16 týmů a individuálních sportovců. Mezi kolektivy to bylo kromě in line hokejistů také volejbalové družstvo žen a družstvo juniorů plaveckého klubu. V kategorii trenér si trofej zasloužili z oblasti volejbalového sportu Jakub Karásek a za in line hokej Kamil Gebaur. Zde je také kompletní výčet oceněných jednotlivců: za plavce s ploutvemi to byli Jakub Kovaříka, Ondřej Dofek a Klára Křepelková, dále plavec Josef Kratochvíl, dva in line hokejisté Vít Christov a David Šebek. Cenu si zasloužili rovněž stolní tenisté Leopold Fiala, Tomáš Kratochvíl a Martin Vincek. Dále cyklista Ondřej Fierla a fotbalista Ondřej Kopecký. Absolutním vítězem v kategorii jednotlivců se stal ploutvový plavec Jakub Jarolím.

Zastřelení čápa na Novojičínsku šetří policie

9. března 2016 13:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zklamání a pocit bezmoci zažívají pracovníci Stanice na záchranu živočichů v Bartošovicích na Novojičínsku. Nejprve se jim do rukou dostal otrávený Orel mořský, teď někdo brokovnicí zastřelil Čápa bílého. Ten k vůli zdravotnímu handicapu neodletěl do teplých krajin a záchranáři ho celou zimu přikrmovali. Kdo ptákům ublížil šetří i policie.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více