Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Taneční pár z Nového Jičína uspěl v “latině”

9. března 2016 9:28 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Taneční pár z Nového Jičína Petra Pístecká a Luboš Nevrla vyhrál letošní Taneční ligu v latinskoamerických tancích v seniorské kategorii. Dalším čerstvým úspěchem této dvojice je 4. místo na mistrovství republiky. V těchto dnech se připravují na evropský šampionát, který se koná v Barceloně.

Taneční pár z Nového Jičína uspěl v “latině”

8. března 2016 13:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Taneční pár z Nového Jičína Petra Pístecká a Luboš Nevrla vyhrál letošní Taneční ligu v latinskoamerických tancích v seniorské kategorii. Dalším čerstvým úspěchem této dvojice je 4. místo na mistrovství republiky. V těchto dnech se připravují na evropský šampionát, který se koná v Barceloně.

Vojenský klub z NJ ukázal protipartyzánskou školu

8. března 2016 10:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský Klub vojenské historie Greif, který se zabývá druhou světovou válkou, zrekonstruoval činnost zdejší protipartyzánské školy. Reálnou vzpomínkou na tuto dobu jsou například zbytky propadlých bunkrů v Podbeskydí nebo kovový plát, který Němcům sloužil jako zkušební terč.

Aktuálně z Nového Jičína

7. března 2016 19:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město věnovalo novojičínskému odboru policie ČR dva záchranářské kufry a dva externí defibrilátory, díky kterým mohou policisté v terénu zachránit život. Jeden přístroj už od podzimu vozí ve svém autě také městští strážníci. Externí zařízení přesně navádí záchranáře hlasem, jak v případě zástavy srdce postupovat. * Přednášku s názvem Imunitní systém a záření kolem nás pořádá v úterý 15. března v 18 hodin městská knihovna. Účastníky čeká vyprávění Pavla Kavříka o vlivu technického záření a změnách životního stylu na naše zdraví a náš život. * Na podporu třídění odpadu město opět pořídilo pro své občany barevné tašky na plast, sklo a papír. Obdrží je ten, kdo vyplní krátký anonymní dotazník týkající se separace odpadu. Sady tašek si obyvatelé Nového Jičína a přilehlých částí mohou do vyčerpání zásob vyzvednout na městském úřadu. * Klub Galerka na Staré poště připravuje na čtvrtek 17. března koncert kapely NEŘEŽ, která se proslavila také jako doprovodná skupina Jaromíra Nohavici, Marie Rottrové a Zuzany Navarové. Novojičínské vystoupení je věnováno 60. narozeninám jejího lídra Zdenka Vřešťála. Začátek je v 8 hodin večer.

Vojenský klub z NJ ukázal protipartyzánskou školu

7. března 2016 10:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský Klub vojenské historie Greif (grejf) zrekonstruoval v ukázce činnost zdejší německé protipartyzánské školy. Reálnou vzpomínkou na tuto dobu je prostřílený kovový plát, který Němcům sloužil jako zkušební terč.

SVČ Fokus představuje dětské vize

4. března 2016 8:59 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Středisko volného času Fokus v Novém Jičíně vystavilo práce dětí z výtvarných kroužků. Část se týká také jejich vizí rekonstrukce budovy, ve které se zájmové aktivity konají. Zatímco děti na svých obrázcích navrhly na střeše Fokusu tobogán a bazén, pracovníci střediska si přejí spíše zateplení a přístavbu.

SVČ Fokus Nový Jičín představuje dětské vize

3. března 2016 9:55 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Středisko volného času Fokus v Novém Jičíně vystavilo práce dětí z výtvarných kroužků. Část se týká také jejich vizí rekonstrukce budovy, ve které se zájmové aktivity konají. Zatímco děti na svých obrázcích navrhly na střeše Fokusu tobogán a bazén, pracovníci střediska si přejí spíše zateplení a přístavbu.

Městská policie chce rozběhat Nový Jičín

3. března 2016 8:43 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská policie v Novém Jičíně podporuje místní běžce a současně bezpečný a zdravý pohyb. Rozhodla se proto zapojit město do projektu “Rozběháme Česko”. První stovce lidí, která s nimi bude sdílet tuto zálibu, věnuje reflexní pásek.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně

2. března 2016 13:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ve čtvrtek 10. března proběhne od 15 hodin v aule radnice zasedání městského zastupitelstva. Jedním z nejdůležitějších bodů bude schvalování výkupu Hückelových vil. Dále budou zastupitelé projednávat smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu MS kraje na rozšíření průmyslové zóny nebo záměr změny provozovatele MHD, který se týká roku 2017. * Ve dnech 21. a 22. března proběhnou zápisy dětí do novojičínských mateřských škol. Rodiče musí přinést rodný list dítěte, doklad o bydlišti, tedy svůj občanský průkaz, potvrzení lékaře o absolvování očkování dítěte a doklad o jeho odolnosti proti nákaze. * Výstavní galerie Návštěvnického centra patří v měsíci březnu brněnské fotografce Heleně Štefanové. Její výstava nese název "FOTOOBRÁZKY A DIGIHRÁTKY". Za zmínku určitě stojí zajímavost, že Helena Štefanová je sestřenicí zpěvačky Evy Pilarová, která své vlastní fotografie vystavovala na stejném místě už v loňském roce.

Rodáci rekapitulovali rok a pokřtili knihu

2. března 2016 13:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Klub rodáků a přátel města vyhodnotil 21. rok svého fungování. Na výroční schůzi proběhla volba nového výboru klubu, která nepřinesla výrazné změny ve vedení. Rodáci zde také pokřtili knihu Vycházky Novojičínských a zveřejnili plán letošních akcí.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více