Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Řidič kamionu dostal za srážku s vlakem 8 a půl roku

24. února 2016 13:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

U okresního soudu v Novém Jičíně dnes padl rozsudek nad polským řidičem kamionu Sławomirem Sondajem. Ten zavinil smrt tří lidí a zranění dalších dvaceti při červencové tragédii na železničním přejezdu ve Studénce. Ve vězení stráví 8 a půl roku. Proti trestu se neodvolal a rozsudek je pravomocný.

Ledová plocha patřila krasobruslení

24. února 2016 9:44 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ledová plocha zimního stadionu nabídla nevšední zážitek, konala se zde první Velká cena Nového Jičína v krasobruslení. Soutěž probíhala dva dny a zúčastnilo se jí 150 dětí z více než 30 klubů z různých koutů České republiky.

Představitelé města se sešli se zástupci církví

23. února 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Po roční odmlce se na radnici opět setkali představitelé města se zástupci církví, které na území Nového Jičína působí. Tématem rozhovorů byla především vzájemná spolupráce v sociální a kulturní sféře.

Vršky pro Karolínku

23. února 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Až otevřete další plastovou láhev a budete se chystat na hod vrškem do koše - vzpomeňte si na Karolínku. To je dnes 8letá dívenka, které by se váš vršek hodil. Sbírku umělohmotných uzávěrů pro ni už více než rok organizují strážníci novojičínské městské policie.

Zástupci novojičínské radnice jednali s církvemi

23. února 2016 11:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na novojičínské radnici se setkali představitelé města se zástupci církví, které na území Nového Jičína působí. Tématem rozhovorů byla především spolupráce v sociální sféře. Řeč přišla také na opravu církevních kulturních památek.

70 let hokeje v Novém Jičíně

23. února 2016 11:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hokejisté Nového Jičína oslavili derby s Kopřivnicí 70 let svého vzniku. Součástí zápasu byl slavnostní akt, během kterého klub ocenil řadu bývalých hráčů. Nechyběli mezi nimi třeba Jaroslav Bartoň, Aleš Badal nebo Alois Hadamczik.

Ministr kultury navštívil Nový Jičín

22. února 2016 14:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ministr kultury Daniel Herman navštívil v pátek odpoledne Nový Jičín. Zavítal na radnici a prohlédl si také Hückelovy vily, které se město snaží zachránit. Pod střechou jednoho z chátrajících domů přislíbil, že by se na obnově mohlo podílet i jeho ministerstvo.

Dobrovolnictví se rozšíří do domácností seniorů

22. února 2016 9:19 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Projekt dobrovolnictví v domácnostech seniorů, který realizuje společnost ADRA, by se mohl rozšířit i do Nového Jičína. Jde o to, najít lidi ochotné věnovat bez nároku na finanční odměnu svůj volný čas někomu jinému a pomoci mu zahnat samotu.

Tajuplný Laudonův dům

19. února 2016 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Poznat život generála Laudona na vlastní kůži mohly děti z mateřských škol i veřejnost, která navštívila akci “Tajuplný Laudonův dům”. Kdo zdárně zvládl vystřelit z děla a uchopit meč a štít vysloužil si i správnou odměnu - vojenský žold.

Dobrovolnictví v NJ se rozšíří do domácností seniorů

19. února 2016 11:17 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Projekt dobrovolnictví přímo v domácnostech seniorů, který realizuje společnost ADRA, by se mohl rozšířit i do Nového Jičína. Jde o to, najít lidi ochotné věnovat svůj volný čas někomu jinému a pomoci mu tak zahnat samotu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více