Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Aktuálně z Nového Jičína

12. února 2016 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Základní umělecká škola si slavnostním koncertem v Beskydském divadle připomene 70. výročí svého vzniku. Na pódiu se představí všechny umělecké soubory školy a pozvání přijala také celá řada úspěšných absolventů. Narozeninový koncert proběhne 19. února od 18 hodin. * A slavit se bude také na zimním stadionu. Hokejisté Nového Jičína oslaví pátečním derby s Kopřivnicí rovněž 70. výročí svého založení. Během slavnostního galavečera budou vyhlášeny a oceněny klubové legendy a v hale vyvěšen dres největší ikony klubu Josefa Tomana přezdívaného Hary. Na ledové ploše proběhne exhibice hokejové a krasobruslařské přípravky. Sváteční hokejové odpoledne začíná 19. února v 17 hodin. * Dívky ve věku 13 - 15 let se mohou hlásit do základního kola celostátní soutěže Dívka roku 2016. Toto kolo je neveřejné a proběhne pouze za účasti odborné poroty a soutěžících. 28. února ve SVČ Fokus. Dívky se mohou hlásit do 25.2., maximální počet účastnic je 30. V samotné soutěži je čeká nácvik aerobikové sestavy a choreografie, zkouška komunikačních dovedností, písemný test všeobecných znalostí a volná disciplína. Po ukončení základního kola vybere porota 3 dívky, které postoupí do krajské soutěže v Ostravě.

Předškoláci si užili svůj velký den

12. února 2016 13:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Základní školy v Novém Jičíně přivítaly své budoucí prvňáčky. Podle údajů matriky se k zápisům mělo dostavit 270 dětí. My jsme se s kamerou byli podívat do dvou škol, které sídlí v těsné blízkosti na ulici Komenské.

SVČ Fokus už ví, kam vezme děti na prázdniny

12. února 2016 9:42 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Středisko volného času Fokus už ví, kam letos vezme děti na letní prázdniny. Připravilo 15 táborů. Novinkou bude diskgolfový pobyt a také týdenní camp pro starší děti od 14 do 18 let. Výjimečné zážitky čekají také na ty, kteří se zapojí do příměstských táborů.

Do Nového Jičína se vrátil prapor generála Laudona

12. února 2016 8:42 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Expozici Generála Laudona v Návštěvnickém centru v Novém Jičíně zdobí nový prvek. Je jím replika praporu s nímž vojevůdci v napoleonské době vyráželi do bitev. Vlajka vznikla u příležitosti 299. výročí narození rakouského generála, který v Novém Jičíně zemřel.

Městská policie v NJ chce rozšířit kamerový systém

11. února 2016 12:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Bezpečnostní kamerový systém je v Novém Jičíně užitečný. Přesvědčeni jsou o tom strážníci městské policie a rádi by počet kamer ve městě zvýšili. Získat dvě nové by teď mohli z dotačního programu ministerstva vnitra. Pomoci jim mohou také občané, a to vyjádřením svých názorů na efektivitu tohoto dohlížecího systému.

Městská policie chce rozšířit kamerový systém

10. února 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Strážníci by rádi v Novém Jičíně rozšířili bezpečnostní kamerový systém. Získat nové kamery by teď mohli z dotačního programu ministerstva vnitra. Pomoci jim mohou také samotní občané, a to vyjádřením svých názorů na efektivitu tohoto dohlížecího systému.

Školáci se učili chystat zdravý jídelníček

10. února 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Přesvědčit děti o tom, že zdravé potraviny, zejména zelenina, jsou i chuťově dobré se snaží na Základní Škole Dlouhá. Zapojili se do projektu Zdravá pětka. V rámci něj si kluci a holky sami zkouší připravit zdravé svačiny nebo pokrmy vhodné třeba na dětskou párty.

Městem prošel masopustní průvod

10. února 2016 12:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Lidové tradice venkova se snaží nově prorazit i ve městech. Příkladem je Nový Jičín, který se oddal masopustnímu veselí. Náměstím prošel průvod masek v čele s medvědem a součástí akce byl i jarmark, na kterém mohla veřejnost hlasovat o nejlepší klobásu.

Novým Jičínem prošel masopustní průvod

9. února 2016 12:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Lidové tradice venkova se snaží nově prorazit i ve městech. Příkladem je Nový Jičín, který se oddal masopustnímu veselí. Náměstím prošel průvod masek v čele s medvědem a součástí byl i jarmark, kde mohla veřejnost hlasovat o nejlepší klobásu.

Tomáš Kačo oslaví výročí ZUŠ na dálku

9. února 2016 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Základní umělecká škola oslaví v únoru 70. výročí založení. Ke gratulacím se připojuje také její úspěšný absolvent Tomáš Kačo. Protože je ale ve Spojených státech, rád by spolu s pěveckým sborem Ondrášek připravil dárek na dálku. Kromě toho chystá i další projekty spojené s Novým Jičínem.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více