Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Rope skipping přilákal do NJ i slovenské týmy

2. února 2016 10:43 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Rope skipping (roup skipink) - nebo-li sportovní skákání přes švihadlo je pro děti novým fenoménem. Také v Novém Jičíně se těší velké oblibě a pod názvem Blecha cup se zde konal 2. ročník soutěže, která přilákala i špičkové týmy ze Slovenska.

Novojičínský expres 1. 2. 2016

1. února 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

1. Nejtragičtější nehodou byla pro hasiče Studénka 2. Aktuálně z NJ 3. Folkoví Nezmaři vystoupí v kině 4. Bez komentáře - Maškarní ples s Bobem a bobkem 5. Léčivá síla a moc rostlin

Nový Jičín se prezentoval na veletrhu v Bratislavě

1. února 2016 12:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Přilákat do Nového Jičína stále více domácích i zahraničních turistů - to je jeden z úkolů, který plní Návštěvnické centrum. Jeho zástupci se před pár dny vrátili z Bratislavy, kde město prezentovali na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu a gastronomie Slovakia Tour.

Folkoví Nezmaři vystoupí v kině

1. února 2016 12:09 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dramaturgie městského kulturního střediska myslí v programové nabídce na příznivce různých hudebních žánrů. Bokem nestojí ani folk. Do Nového Jičína teď přijede legenda tohoto žánru skupina Nezmaři.

Novojičíňák Adrian Ševeček se za bicími proslavil

1. února 2016 11:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský bubeník Adrian Ševeček se poprvé za bicí soupravu posadil v šesti letech. Od té doby uplynulo už téměř dvacet let. Hraje s různými jazzovými a rockovými skupinami a současně vyučuje na mezinárodní umělecké škole v Praze. V těchto dnech se představil domácímu publiku v klubu Galerka.

Aktuálně z Nového Jičína 1. 2. 2016

1. února 2016 8:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Před budovou městského úřadu na Divadelní ulici se začne opravovat chodník. Kvůli stavebním pracím se bude od středy 3. do pátku 5. února vstupovat do budovy bočním vchodem z Tyršovy ulice. Součástí opravy chodníku bude úprava plochy pro parkování kol - ta se zvětší a prostor bude nově vydlážděn. * Lidé žijící v rodinných domech mají šanci vyměnit staré kotel na pevná paliva za nové ekologičtější. Každá domácnost může získat v rámi tzv. kotlíkové dotace až 95 procent z maximální částky 150 tisíc korun. Žádosti o dotaci přijímá od 1. února do 29. dubna krajský úřad. Formulář lze vyzvednout i na městském úřadě. V rámci dotace přispěje svým občanům 5 procenty i město Nový Jičín. Ze svého rozpočtu vyčlenilo na tento účel milion korun. * V úterý 9. února od 8 do 17 hodin proběhne na Masarykovo náměstí Novojičínský masopustní jarmark. V průběhu projde centem města průvod masek. Součástí bude také soutěž řeznictví a uzenářství „O nejlepší jarmarečnou klobásu,“. Tu bude moci ochutnat a ohodnotit široká veřejnost.

Nejtragičtější nehodou byla pro NJ hasiče Studénka

31. ledna 2016 14:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínští hasiči rekapitulovali loňský rok. Výjimečný byl v množství letních požárů. Ve statistikách ale také výrazně vyčnívají dva tragické případy - dopravní nehoda na železničním přejezdu ve Studénce a výbuch rodinného domu v Šenově u Nového Jičína, kde zemřeli dva lidé.

Léčivá síla a moc rostlin

31. ledna 2016 12:39 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Léčivá síla a moc rostlin v tradiční kultuře Novojičínska - to je téma výstavy, která zaplnila a provoněla Rytířský sál novojičínského Muzea. Aby se expozice mohla uskutečnit, museli pracovníci muzea najít a nasušit na170 druhů rostlin.

Novojičínský expres 29. 1. 2016

29. ledna 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

1. Bazén je po rekonstrukci napuštěný 2. Výtěžek Tříkrálové sbírky je ještě vyšší 3. Pololetní vysvědčení v ZŠ Dlouhá 4. Manželé Brožovi slavili diamantovou svatbu

Bazén je po rekonstrukci napuštěný

28. ledna 2016 19:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Konečně je tu dobrá zpráva pro plavce - novojičínský krytý bazén je po rekonstrukci opět napouštěný vodou. Znovuuvedení do provozu má reálný termín - 8. únor. V tento den by tu měly začít pod taktovkou KVS Laguna plaveckou výuku první děti ze základních škol.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více