Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Pamětnice odhalila střípek dějin zámku v N. Jičíně

20. října 2015 12:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový střípek do historie Žerotínského zámku v Novém Jičíně dosadila jedna z jeho zřejmě posledních žijících obyvatelek. Paní Hedvika Macháčová tu žila před 77 lety v prostorách, kde historikové byty nepředpokládali.

Na Novojičínsku se jezdí pod vlivem alkoholu a drog

19. října 2015 14:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Policisté se v novojičínském okrese zaměřili na kontrolu řidičů, zda za volant neusedli po požití alkoholu nebo jiných omamných látek. V síti hlídek uvízl muž, který měl řízení soudem zakázáno, byl pod vlivem drog a převážel marihuanu.

Na Novojičínsku se množí případy domácího násilí

15. října 2015 11:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na Novojičínsku vyplouvají stále častěji na povrch případy domácí agrese. Policisté prošli v těchto dnech i speciálním školením, jak v těchto situacích efektivně postupovat.

Krajská sbírka potravin v novojičínském muzeu

13. října 2015 13:14 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Krajská sbírka potravin probíhá v těchto dnech v Žerotínském zámku v Novém Jičíně. Lidé tu nejčastěji přinášejí těstoviny, mouku a olej. Trvanlivé jídlo pak Charita Ostrava rozdělí potřebným lidem.

Chatu u Příbora “otevřel” zloděj krompáčem

12. října 2015 12:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Chalupáři v tomto období opouští svá rekreační obydlí a prázdné chaty už lákají zloděje.Do jedné z nich se neznámý pachatel vloupal v Příboře na Novojičínsku. Metoda vloupání byla dost surová. Dovnitř se prokopal krompáčem. To vše pro pár lahví alkoholu.

Policie hledá muže, který kradl v Kuníně u zámku

9. října 2015 11:39 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zloději využívají každé chvíle naší nepozornosti. Svou špatnou zkušenost má za sebou řidič, který zaparkoval u zámku v Kuníně na Novojičínsku. Neznámý pachatel mu vykradl auto, přestože parkoviště sleduje bezpečnostní kamera.

Strážníci v Novém Jičíně řešili jehly a rváče

8. října 2015 11:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Oblíbenou podzimní radostí dětí je sbírání kaštanů. Bohužel, i to se může stát nebezpečným. V jednom parku v Novém Jičíně takto děti natrefily na použitou injekční stříkačku. A nejen tuto nepříjemnost řešili v uplynulých dnech novojičínští strážníci.

Silnice „nikoho“ na Novojičínsku je opravena

7. října 2015 13:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Řidiči na Novojičínsku už nemusí na úseku silnice z Nového Jičína do Rybího absolvovat slalom mezi dírami. Komunikace, které se tu říká “silnice nikoho”, protože nemá jasného vlastníka, se dočkala opravy. Společně ji zaplatily tři obce.

Nový Jičín řeší osud letního kina

6. října 2015 9:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská veřejnost má možnost diskutovat o osudu letního kina. Naposledy se tu pod širým nebem promítal film před třemi lety. Na prvních návrzích nového využití pracovali studenti architektury ostravské Vysoké školy báňské.

Zámek v Bartošovicích hostil školu esperanta

2. října 2015 9:43 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Příznivci umělého jazyka esperanto se sjeli na mezinárodní školu do Bartošovic na Novojičínsku, aby zde opět po roce rozšířili svou slovní zásobu. Nejvzdálenější účastnice přiletěly až z Číny.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více