Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Nový Jičín dokončil areál pro akční sporty, užijou si skejťáci, koloběžkáři i bikeři

24. listopadu 2023 9:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínský skatepark je hotov. Vyznavači akčních sportů jej mohou začít oficiálně využívat. Vznikl na ploše bývalého házenkářského hřiště v areálu letního stadionu.

Škola Komenského 68 má špičkovou kuchyňku, dílny i keramiku

23. listopadu 2023 16:04 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Základní škola Komenského 68 představila osm učeben a kabinetů, které se letos podařilo zrekonstruovat díky projektu Řemesla. Žáci si pochvalují práci v nových cvičných kuchyňkách, které jsou vybaveny moderními spotřebiči.

Legionářská škola ožila ve studeneckém zámku, připomíná ji tu stálá výstava

23. listopadu 2023 9:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Ve Stduénce byla otevřena malá expozice věnovaná legionářům. Připomíná, že tu před sto lety v místním zámku fungovala legionářská škola. Tuto historickou informaci oživil nápis, který byl odhalen během restaurátorských prací.

Rodinné centrum Studénka pomáhá plnit Krabice od bot

23. listopadu 2023 8:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Rodinné centrum ve Studénce se i letos zapojilo do akce Krabice od bot. Smyslem je oslovit dobrovolníky, kteří by vánočním dárkem obdarovali děti z dětských domovů a ze znevýhodněných rodin.

Novojičínská škola díky projektu naráz modernizovala osm místností

22. listopadu 2023 10:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Základní škola Komenského 68 představila osm učeben a kabinetů, které se letos podařilo zrekonstruovat díky projektu Řemesla. Žáci si pochvalují práci v nových cvičných kuchyňkách, které jsou vybaveny moderními spotřebiči.

Na led může ve Studénce každý předškolák, brusle, helmu i trenéry má díky projektu zdarma

22. listopadu 2023 10:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Projekt “Naučíme naše děti sportovat” si dává za cíl zprostředkovat maximálnímu počtu studéneckých předškoláků sportovní zážitek, konkrétně bruslení. Letos poprvé do něj mohla vstoupit i jedna z místních základních škol.

Studénka po sto letech připomíná, že ve zdejším zámku fungovala legionářská škola

21. listopadu 2023 11:30 | Studénka | Petra Dorazilová

V zámku ve Studénce byla slavnostně otevřena malá expozice věnovaná legionářům. Připomíná, že tu před sto lety fungovala legionářská škola. Tuto historickou informaci oživil nápis, který byl odhalen během restaurátorských prací.

"Stromy na náměstí oceníme po pár letech," říká místostarosta Ondřej Syrovátka

20. listopadu 2023 16:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na Masarykově náměstí, po zhruba sto letech, opět rostou stromy. Jejich výsadba ovšem není návratem do historie, jako spíše potřebou současné doby.

Osamělé seniory může potěšit kdokoliv, nejlepším dárkem je krém na ruce, káva nebo čaj

20. listopadu 2023 14:36 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dárek pro druhé - rovná se radost pro všechny. Pod tímto názvem pořádá dobrovolnické centrum ADRA sbírku drobných vánočních dárků pro seniory. Letos poprvé výzvu směřovalo i do Nového Jičína.

Novým Jičínem rezonoval 17. listopad 1989 i 1939, do konce měsíce připomíná tyto události výstava

20. listopadu 2023 12:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Výročí Sametové revoluce si připomněl Nový Jičín setkáním na Nádvoří Václava Havla. Lidé také vzpomínali i na události 17. listopadu 1939, a to výstavou ve vestibulu radnice.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více