Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

V lavicích je více než dvě stě prvňáčků, dvě třídy nováčků vítali i na škole Jubilejní

5. září 2023 15:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Čtvrté září bylo prvním školním dnem pro zhruba dvě stovky dětí, které usedly do lavic místních základních škol. Ty, které zamířily do budovy na Jubilejní ulici, přišel přivítat i novojičínský starosta.

Hasiči Studénky mají po čtyřiceti letech novou cisternu, jezdí i k nehodám na dálnici

5. září 2023 10:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka pořídila svým dobrovolným hasičům nové vozidlo. Nahradilo čtyřicet let starou Tatru. Místní záchranáři patří k těm, kteří vyjíždí i k dopravním nehodám, speciálně také do dálničního klimkovického tunelu.

Novojičínští divadelníci byli novinkou Letního festivalu ve Studénce

5. září 2023 8:20 | Studénka | Petra Dorazilová

Novinkou letošního Letního festivalu ve Studénce bylo divadelní představení pod širým nebem. Pobavit místní diválky přijelo ochotnické Divadlo bez portfeje z Nového Jičína.

Žerotínský zámek pořádal noc pro netopýry, lidé si je mohli pohladit a v parku vypustit

5. září 2023 8:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Muzeum Novojičínska se poprvé připojilo k Mezinárodní noci pro netopýry. Přednášel zde jeden z předních českých odborníků na tyto létavé savce. Do Žerotínského zámku přinesl na padesát živých exemplářů.

Kamery města budou schopné vyhledat pachatele nebo kradené auto

4. září 2023 12:42 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město připravuje inovaci kamerového dohlížecího systému. Součástí bude nový software, který umožní takzvanou inteligentní analýzu. Program bude pomáhat městské policii například i při vyhledávání osob podezřelých z trestných činů.

Vystaven je vítězný návrh sportovní haly i jeho konkurenti

4. září 2023 10:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

O podobě nové sportovní haly, která má stát u letního stadionu, rozhodla architektonická soutěž. Více než dvacet přihlášených návrhů, včetně toho vítězného, je nyní k vidění v Návštěvnickém centru.

Busking stage na nádvoří zámku bude jednou z novinek slavnosti

3. září 2023 7:17 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská slavnost opět opanuje různými programy i nádvoří Žerotínského zámku. Novinkou tu bude takzvaná “busking stage” na kterou se mohli hlásit začínající i pokročilí muzikanti z celé republiky. Šanci vystoupit dostanou tři.

Slavnost města letos obsadí i vzdušný prostor

2. září 2023 12:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínští ve vzduchu - to je téma letošní slavnosti města. Dvoudenní akci budou provázet koncerty i aktivity místních škol a spolků. Na Dolní bráně vznikne malé letiště i s horkovzdušným balónem.

Děti mají ve Studénce k dispozici nový kolotoč a dvě pískoviště

1. září 2023 13:37 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka každoročně investuje do opravy a obnovy dětských hřišť zhruba půl milionu korun. Letos nechala nainstalovat nový kolotoč na ulici Budovatelské a ve městě přibyla dvě pískoviště.

Muzeum Novojičínska se jeden večer otevřelo pro netopýry

1. září 2023 10:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Muzeum Novojičínska se poprvé připojilo k Mezinárodní noci pro netopýry. Přednášel zde jeden z předních českých odborníků na tyto létavé savce. Do Žerotínského zámku přinesl na padesát živých exemplářů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více