Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Cestující ve Studénce už se neskrývají pod stříškou novinové budky

25. srpna 2023 11:30 | Studénka | Petra Dorazilová

Na ulici Budovatelské ve Studénce je nová autobusová zastávka. Původně tu byl jen označník a lavička, a lidé se před deštěm mohli schovat jen pod stříškou novinového stánku.

Novojičínské léto osvěžila i místní kapela TA HAKUNA

25. srpna 2023 9:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské kulturní léto dává šanci vystoupit na náměstí také místním muzikantům. Jeden ze srpnových pátků tu zahrála například kapela TA HAKUNA. Předskočila pražskému seskupení Inflagranti.

Nový plot u koupaliště biotop umožnil rozšířit zahrádku občerstvení

25. srpna 2023 9:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka několika menšími projekty postupně zatraktivnila lokalitu biotopu a jeho okolí. Díky participativnímu rozpočtu je zde veřejné ohniště a dětské hřiště. Další drobný zásah, stavba plotu, tu rozšířila možnost občerstvení.

Na Budovatelské slouží cestujícím nová autobusová zastávka

25. srpna 2023 8:40 | Studénka | Petra Dorazilová

Na ulici Budovatelské je nová autobusová zastávka. Původně tu byl jen označník a lavička, teď se tu cestující před deštěm mohou schovat pod krytým přístřeškem.

Končí modernizace městských kotelen, na řadě jsou teplovody

25. srpna 2023 7:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město také letos investuje do tepelného hospodářství a dokončuje modernizaci posledních zastaralých kotelen. Kromě toho začalo i s první etapou renovace teplovodu v Loučce.

Led novojičínského “zimáku” je díky nové rolbě dokonale rovný

24. srpna 2023 11:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ledovou plochu na zimním stadionu v Novém Jičíně upravuje nová rolba s elektrickým pohonem, která nahradila starý poruchový stroj. Kvalitněji upravený led už teď v létě mohli vyzkoušet i krasobruslaři místního oddílu.

Třináctý ročník Dne Žiliny vyzrál na horké počasí díky hasičům

23. srpna 2023 11:58 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Žilině se v srpnu slavilo. V této místní části Nového Jičína uspořádali svůj “Den”. Vše se odehrálo v areálu u přístřešku. Slavnost tu začala ráno sousedskou snídaní a skončila tanečním večerem.

Novojičínská nemocnice už v létě ošetřila na 250 úrazů dětí, množí se případy související s požitím "legálních" drog

23. srpna 2023 9:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská nemocnice od počátku prázdnin ošetřila na 250 úrazů dětí. Především zlomenin z trampolín nebo po pádech z kola. Nicméně alarmující je to, že se množí případy, kdy úrazy souvisí s požitím volně prodejných drog.

Novojičínští připomněli tragické události srpna 1968, sešli se na Nádvoří Václava Havla

22. srpna 2023 16:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Lidé napříč republikou si připomínali 55 let, které uplynuly od vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Jak zaznělo i v Novém Jičíně, srpen 1968 nebyl nikdy aktuálnější.

Fajne léto lákalo ve Studénce do zámecké zahrady i na vláčky

22. srpna 2023 14:20 | Studénka | Petra Dorazilová

Prázdninový program ve Studénce nabídl i zábavné odpoledne v zámecké zahradě. Tradiční akci s názvem Fajne léto podpořilo také Vagonářské muzeum, to bylo celý den otevřeno zdarma v rámci Technotrasy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více