Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Srpen 1968 je stále aktuální, zaznělo i v Novém Jičíně

22. srpna 2023 13:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Lidé napříč republikou si připomínali 55 let, které uplynuly od vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Jak zaznělo i v Novém Jičíně, srpen 1968 nebyl nikdy aktuálnější.

Tábor čeladenské školní družiny přilákal rekordní počet dětí

22. srpna 2023 11:00 | Čeladná | Petra Dorazilová

Týmová hra spočívající ve vyhledání správných tvarů klíčů byla jednou z aktivit příměstského tábora s názvem “Prázdniny z klobouku”, jehož základnou byla čeladenská základní škola. Právě její žáci z prvního stupně byli i jeho účastníky.

Ryby musí ze znečištěného okrasného jezírka pryč, voda se musí vypustit

21. srpna 2023 14:41 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Voda v jezírku ve Smetanových sadech se musí vypustit. Z původně plánovaného okrasného prvku se stal zakalený rybník. Město apeluje na lidi, aby ryby, které do něj někdo načerno vypustil, přestali krmit.

Nový Jičín dokončil modernizaci svých kotelen, na řadě jsou teplovody

21. srpna 2023 10:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín také letos investovalo do tepelného hospodářství a dokončilo modernizaci posledních zastaralých kotelen. Kromě toho začalo i s první etapou renovace teplovodu v místní části Loučce.

Kurzy kulturního střediska nabízí poučení i zábavu, novinkou je improvizační divadlo

21. srpna 2023 10:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městské kulturní středisko připravilo na podzim novou nabídku zájmových kurzů určených zejména pro dospělé. Bavit a vzdělávat se mohou například při výuce cizích jazyků, ve dvou výtvarných dílnách a také mohou hrát divadlo.

Příměstský tábor Fokusu sádrou nešetřil

19. srpna 2023 10:14 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Letní tábory Střediska volného času Fokus nabízí dětem dobrodružství, pohybové i tvořivé vyžití. Letos jich pořádalo více než dvacet. V polovině srpna se například konal týdenní příměstský turnus s názvem Prázdninový sen.

Z okrasného jezírka je v Novém Jičíně zakalený rybník, město vydává zákaz krmení

18. srpna 2023 8:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Voda v jezírku ve Smetanových sadech v Novém Jičíně se musí vypustit. Z původně plánovaného okrasného prvku se stal zakalený rybník. Město apeluje na lidi, aby ryby, které do něj někdo načerno vypustil, přestali krmit.

Reklamace rezavého potrubí vzduchotechniky krytého bazénu se komplikuje

18. srpna 2023 8:10 | Studénka | Petra Dorazilová

Rekonstruovaný krytý bazén ve Studénce musel být po zhruba osmi měsících provozu uzavřen. Důvodem je reklamace vzduchotechnického potrubí. Už po dvou měsících od instalace začalo rezavět.

Péči zubaře získalo v nové ordinaci více než tisíc lidí, zájem jich mělo více než pět tisíc

17. srpna 2023 12:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně byla otevřena nová stomatologická ambulance. Za podpory radnice ji zřídila zdejší nemocnice. Zubního lékaře tak zatím od srpna získalo zhruba 1200 lidí.

Krytý bazén ve Studénce uzavřela reklamace vzduchotechniky, jejíž nerezové potrubí rezaví

17. srpna 2023 9:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Rekonstruovaný krytý bazén ve Studénce musel být po zhruba osmi měsících provozu uzavřen. Důvodem je reklamace vzduchotechnického potrubí. Už po dvou měsících od instalace začalo rezavět.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více