Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Vítěze návrhu sportovní haly v Novém Jičíně vybrala porota jednoznačně

30. června 2023 9:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín zveřejnil podobu budoucí víceúčelové sportovní haly. Vítězný návrh vzešel z architektonické soutěže. Zaujal nejen vnějším provedením, ale i ekonomičností provozu.

Deváťáci z Butovické se loučili se školou. Vzpomínky budou super

30. června 2023 8:58 | Studénka | Petra Dorazilová

Školákům začaly letní prázdniny. Než ale oficiálně skončilo vyučování, přišlo na řadu i loučení. Radost a současně dojetí prožívali zvlášť žáci devátých tříd, kteří naposledy usedli do lavic v Základní škole Butovická.

Zastupitelé podpořili třídění odpadu v místě vzniku, ve Studénce zavedou systém door to door

30. června 2023 8:40 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka se v oblasti odpadového hospodářství chystá začít zavádět systém door to door. Ten by měl principem snadné dostupnosti nádob na separaci téměř u každého domu více motivovat obyvatele ke třídění.

Připomněli oběti komunistického režimu, Novým Jičínem zněla Milada

29. června 2023 11:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zástupci města a veřejnosti připomněli Den památky obětí komunistického režimu. Malý pietní akt se odehrál u pamětní desky věnované lidem pronásledovaným totalitním režimem, kteří žili v tomto regionu.

Novojičínský hráč učí za mořem Američany stolní tenis

29. června 2023 10:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Tři roky hájí barvy prvoligového týmu stolního tenisu v Novém Jičíně Ondřej Lapčík. Tento bývalý juniorský reprezentant se na konci června vydal do Spojených států, kde se účastní soustředění v tréninkovém centru v Kalifornii.

V Novém Jičíně se konalo mistrovství republiky dorostu hry Plamen

29. června 2023 10:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na stadionu v Novém Jičíně se odehrálo mistrovství ČR dorostu v požárním sportu ve hře Plamen. V soutěži se utkalo 15 družstev, Moravskoslezský kraj reprezentovali dobrovolní hasiči z Mniší u Kopřivnice.

Spravedlivého mezi národy připomíná i jeho rodný Bílovec

28. června 2023 14:08 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Bílovci na Novojičínsku byla odhalena pamětní deska zdejšímu rodakovi, Moritzi Daublebskému ze Sternecku, který během druhé světové války zachránil dvě židovky před smrtí. Za tento čin získal čestný titul státu Izrael Spravedlivý mezi národy.

(Ne)odchází muž, který s Beskydským divadlem dýchal 32 let

28. června 2023 11:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Historie budovy Beskydského divadla se píše téměř 140 let, z toho posledních 32 let je s ní spojeno jména Pavla Bártka. Ten v červnu ve funkci ředitele tohoto kulturního stánku končí.

Ve Smetanových sadech na léto zaparkovala pojízdná kavárna

27. června 2023 19:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ve Smetanových sadech funguje nová mobilní kavárna s venkovním posezením. Jejího provozovatele město vybralo na základě výběrového řízení. Pokud se osvědčí, zvažuje tu radnice do budoucna vybudování kamenné kavárny.

Sousedská snídaně otevřela lidem chráněné bydlení ARCHA

27. června 2023 11:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Chráněné bydlení ARCHA prostřelo k sobotní snídani. Druhým rokem tak navazuje na akci “Sousedské snídaně” zdejšího osadního výboru. Snaží se tak místním lidem přiblížit život handicapovaných.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více