Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Ochota lidí odpad třídit v Novém Jičíně stoupá, nicméně musí ještě přidat

11. července 2023 10:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně se za loňský rok podařilo snížit produkci směsného komunálního odpadu. Svědčí to o zvýšené ochotě lidí více třídě. Obecně ale množství odpadu narůstá.

Venkovní padesátka hostila další plavecké závody, konala se zde Velká cena Nového Jičína

10. července 2023 17:13 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ve vodách novojičínského venkovního bazénu, který je jednou z mála klasických padesátek v České republice, se utkali plavci ve 2. ročníku Velké ceny Nového Jičína. Neodradilo je ani deštivé počasí.

Z Projektů pro Nový Jičín zaujalo hřiště na Lamberku a lavičky ve vilách

10. července 2023 16:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Rodinné hřiště na Lamberku a lavičky v Hückelových vilách - to jsou dva úspěšné projekty letošního ročníku participativního rozpočtu. O jejich postoupení k realizaci rozhodla hlasováním veřejnost.

Tísnivé téma v tísnivém patře zámku Nová Horka

10. července 2023 13:10 | Studénka | Petra Dorazilová

Návštěvníci zámku v Nové Horce mají jedinečnou příležitost vidět i druhé ještě nezrekonstruované patro tohoto barokního objektu. Do konce září je zde instalována výstava fotografií dokumentaristy Lukáše Houdka.

Děti v Čeladné uvítaly prázdniny na skvělém místě, u bývalé školy

10. července 2023 12:20 | Čeladná | Petra Dorazilová

Vítání prázdnin se v Čeladné odehrávalo u Památníku Josefa Kaluse, který byl sice dříve školou, nicméně posledního června se proměnil v arénu zábavy a her. Dva měsíce volna tu zahájila akce Hurá na prázdniny, kterou připravila kulturní komise obce a místní sbor dobrovolných hasičů.

Tanečníci z Nového Jičína jsou vicemistry světa ve street dance

10. července 2023 8:46 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská taneční skupina TST dokázala, že ve street dance patří ke světové špičce. Dva roky po sobě se probojovala na mistrovství světa. Po loňského bronzu si letos přivezla titul vicemistrů.

Červenec: Božský Karel, folkový Festival pod kaštany i letní kino

10. července 2023 8:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně nastává vrchol tradičního kulturního léta. Po celé dva prázdninové měsíce mohou lidé ve městě navštěvovat nejrůznější akce. Program je žánrově pestrý, například v červenci potěší příznivce Karla Gotta nebo milovníky folkové muziky.

Nový Jičín ví, jak by měla nová sportovní hala vypadat, cenu odhaduje na 270 milionů

7. července 2023 8:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město zveřejnilo vítěznou podobu budoucí víceúčelové sportovní haly. Ta vzešla z architektonické soutěže. Návrh zaujal nejen vnějším provedením, ale i ekonomičností provozu.

Město i v létě kvete na mnoha místech všemi barvami

6. července 2023 7:36 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín i během léta kvete všemi barvami. Pracovníci střediska zeleně ve spolupráci s odborem životního prostředí připravili výsadbu letniček, které zdobí kruhové křižovatky i další místa ve městě.

Skupina TST Straník tančí světově

5. července 2023 7:28 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Taneční klub TST, který trénuje ve Straníku, dokázal, že ve street dance patří ke světové špičce. Dva roky po sobě se probojoval na mistrovství světa. Po loňském bronzu si letos přivezl titul vicemistrů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více