Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Jana Kuligová z Karviné získala ocenění Sestra MSK 2019 a také Sestra veřejnosti

25. října 2019 13:20 | Karviná | Redakce

Moravskoslezský kraj poděkoval a ocenil nejlepší sestřičky v anketě Moravskoslezská sestra roku 2019. Patří mezi ně i Jana Kuligová z NsP Karviná-Ráj.

Policie pátrá po mladém muži. Je možné, že ukradl platební kartu a pokusil se vybrat peníze

24. října 2019 7:54 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté obvodního oddělení Karviná 7 prověřují okolnosti přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel. Ten si měl v odpoledních hodinách dne 2. října 2019 v Karviná – Ráj, nezjištěným způsobem v okolí benzinové čerpací stanice přisvojit platební kartu se kterou provedl platbu za zboží v nedalekém hypermarketu. Stejného dne se navíc pokusil o jeden výběr hotovosti z bankomatu ve městě Havířov.

VIDEO: Dva výrostci napadli muže v Ostravě, dostal pěstí i několik kopanců. Incident zaznamenala kamera

22. října 2019 12:59 | Ostrava-město | Redakce

Agresivní napadení a spor mezi třemi muži v Ostravě-Vítkovicích zveřejněný před několika dny, zaznamenal kamerový systém městské policie. Dosud byly ukázány jen fotografie, strážníci ale zveřejnili i video z místa. Jasně je vidět, jakým způsobem mladíci muže atakovali.

Tele by bez pomoci hasičů uhynulo, ze studny ho vytáhli vlastníma rukama

21. října 2019 16:13 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě třinecké jednotky hasičů (ze stanice HZS Moravskoslezského kraje v Třinci a z JSDHO Třinec-Guty) se zapojily v pátek 18. října 2019 dopoledne do úspěšné záchrany třísetkilogramového telete, které místo na rozlehlé a chutné pastvě skončilo v nevábné a úzké betonové studni v třinecké místní části Oldřichovice a samozřejmě už nemohlo ven.

Ostravská "férovka". Dva sedmnáctiletí mladíci napadli kolemjdoucího, vše zachytila kamera

18. října 2019 14:06 | Ostrava-město | Redakce

Spor mezi třemi muži v Ostravě-Vítkovicích zaznamenal 11. října 2019 strážník obsluhující kamerový systém. Na místo proto ihned vyslal nejbližší hlídku. Ta na místě zkontaktovala všechny tři zúčastněné osoby.

Třiadvacetiletému muži už záchranáři nedokázali pomoct, zemřel při tragické ranní nehodě v Dobré

18. října 2019 10:28 | Celý MS kraj | Redakce

Čtyři týmy zdravotnické záchranné služby a dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v pátek 18. října ráno, u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Před šestou hodinou byl na tísňové lince nahlášen střet dvou osobních automobilů v obci Dobrá. Na pomoc vyjely tři pozemní posádky ze základen Frýdek-Místek a Nošovice, z Ostravy vzlétl k zásahu vrtulník LZS.

24tunový lesní stroj skončil v potoku, musel ho vyprostit hasičský speciál

18. října 2019 8:45 | Celý MS kraj | Redakce

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 17. října večer v Břidličné, místní části Lesy (okres Bruntál), u nehody těžkého lesního stroje harvestoru, který skončil na boku v potoce, momentálně ale bez vody. Hasiči vyprostili 24tunový stroj pomocí speciálu z Opavy.

Silný černý dým byl viditelný v širokém okolí. Hasiči zasahovali u požáru střelnice v Třinci

17. října 2019 14:47 | Celý MS kraj | Redakce

Až sedm jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 17. 10. odpoledne v Třinci-Starém Městě (okres Frýdek-Místek) u požáru v areálu střelnice, kde hořela až třímetrová zábrana z pneumatik, oplocení, terče a další vybavení střelnice, také křoví, a to zhruba na ploše 50 x 30 metrů. Nikdo nebyl zraněn, prvotní velmi hrubý nástřel škody hovoří zhruba o částce 300 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Mladý traktorista pracoval v lese, poté zmizel. Našli ho až ve čtvrtek ráno

16. října 2019 17:22 | Celý MS kraj | Redakce

Našel se! Mladý traktorista, který zmizel po nehodě v lese, byl úspěšně nalezen. Podle prvních informací je sice podřený, v šoku, ale jinak v pořádku, nic vážného se mu nestalo. Po nehodě v šoku bloudil v lese, kde ho ve čtvrtek ráno našla další skupina hledačů. "Pohřešovaného policisté dnes ráno nalezli při pátrací akci. Je živý a vzhledem k jeho stavu (psychickému i zdravotnímu) byl předán do péče lékařů," uvedla mluvčí PČR Moravskoslezského kraje Pavla Jiroušková.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více