Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Na dálnici D1 narazilo auto do dvou náklaďáků, řidič přišel o život

18. listopadu 2019 13:41 | Celý MS kraj | Redakce

Krátce po 13 hodině se na dálnici D1 u sjezdu na Bravantice a Bílovec stala smrtelná dopravní nehoda. Z dostupných informací vyplývá, že dodávka narazila do dvou nákladních vozidel, která stála na dálnici v koloně. Při nehodě došlo ke smrtelnému zranění jedné osoby. Tragickou nehodu vyšetřuje policie.

Požár bytu ve Slezské Ostravě měl tragické následky

17. listopadu 2019 21:26 | Ostrava-město | Redakce

V sobotních ranních hodinách vypukl požár v bytě ve Slezské Ostravě, části Hrušov. Na místo byly ihned vyslány tři jednotky hasičů. I přes rychlý zásah má požár jednu oběť.

Okradla spícího muže, vše ale sledoval strážník u kamerového systému

15. listopadu 2019 10:49 | Ostrava-město | Redakce

O tom, že spolupráce strážníků u kamer a v terénu funguje na jedničku, se přesvědčila dvojice v noci 5. listopadu 2019 v Ostravě-Hrabůvce. Spící muž, kterému byl odcizen mobilní telefon, i žena, která telefon muži vzala a z místa odešla.

Kraj vyhlásil Lady Business! Podívejte se na výsledky

12. listopadu 2019 13:11 | Celý MS kraj | Redakce

Držitelkou titulu Lady Business se letos stala Veronika Kusá, výkonná ředitelka Divadla Mír, která zvítězila v kategorii Manažerka. V kategorii Výjimečná studentka zabodovala Barbora Kacerovská, doktorandka Vysoké školy báňské v Ostravě a kanadské univerzity Dalhousie.

Poctiví nálezci stále existují. Mladí lidé našli 20 tisíc i pár stovek, vše odevzdali

12. listopadu 2019 11:27 | Ostrava-město | Redakce

Ostravští strážníci byli v posledních dnech osloveni během výkonu služby hned několika občany, kteří v ulicích města nalezli finanční hotovost.

Střet osobního auta s dodávkou v Palkovicích, pro vážně zraněnou ženu musel vrtulník

11. listopadu 2019 22:37 | Frýdek-Místek | Redakce

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v pondělí 11. listopadu u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Prvotní informace o události přijali pracovníci krajského operačního střediska ZZS před čtrnáctou hodinou. V obci Palkovice došlo ke střetu osobního vozidla s dodávkou. Na pomoc vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby.

Pomoc hasičů potřebovaly dvě srnky. Jedna spadla do šachtice, druhá uvízla

10. listopadu 2019 12:49 | Celý MS kraj | Redakce

V průběhu soboty zachraňovali hasiči dvě uvízlé srny. Zatímco v Havířově spadla srnka do kanalizační šachtice, v Hlučíně uvízla mezi unimobuňkou a plotem.

Shořel dům plný odpadků, využívali ho hlavně bezdomovci ze Slezské Ostravy

8. listopadu 2019 15:51 | Ostrava-město | Redakce

Pět jednotek hasičů zasahovalo od pátečního rána 8.11.2019 přes páteční poledne u požáru staršího a neobydleného rodinného domu v Keltičkově ulici v Ostravě, obvodu Slezská Ostrava. Zásah ztěžovaly hromady odpadků ve sklepě, přízemí i na půdě domu pod sedlovou střechou. Obešel se bez zranění. Příčina vzniku požáru je v šetření, škoda bude upřesněna dodatečně ve spolupráci s majiteli.

Obvinění v kauze železničního neštěstí ve Studénce jsou zproštěni viny

6. listopadu 2019 14:41 | Nový Jičín | Redakce

Okresní soud v Novém Jičíně zprostil obžaloby všech deset obviněných v kauze pádu mostu ve Studénce v roce 2008. Podle soudu se nepodařilo prokázat , že za havárii mohli obžalovaní. Stejný verdikt už u soudu v Novém Jičíně jednou padl, vloni ho ale zrušil odvolací krajský soud v Ostravě.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více