Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Vlna solidarity. Lidé chtějí pomoct rodinám obětí a zraněným po útoku ve FNO. Jak přispět?

11. prosince 2019 21:49 | Ostrava-město | Redakce

Kdy bude vyhlášena finanční sbírka na podporu rodin obětí útoku? Jedna z nejčastějších otázek, na které se brzy po vyjasnění situace okolo útoku ve FNO začali ptát lidé nejen v Moravskoslezském kraji. Sbírku počínaje středou 11. prosince vyhlásila FNO, plánuje ji také Vězeňská služba ČR ve spolupráci s odboráři.

ZumiDance

11. prosince 2019 18:52 | Těrlicko | Redakce

Ostrava uctí památku obětí střelby, do ČR dorazily kondolence

10. prosince 2019 12:08 | Ostrava-město | Redakce

Do Ostravy míří první kondolence po tragické střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava. Magistrát také oznámil, že uctí památku obětí.

Ve FNO vraždil 42letý muž, tvrdil o sobě, že je nemocný. Útočil nelegálně drženou zbraní

10. prosince 2019 10:09 | Celý MS kraj | Redakce

Střelec z ostravské fakultní nemocnice je dvaačtyřicetiletý Ctirad V. z Opavska. Muž se zastřelil poté, co ho vypátrala policie. Podle dostupných informací se ho zdravotníci snažili zhruba půl hodiny oživovat, ale nakonec podlehl zranění, které si sám způsobil.

Střelba ve FNO v Porubě: zemřelo 6 lidí, další tři jsou zraněni. Pachatel se zastřelil

10. prosince 2019 8:06 | Ostrava-město | Redakce

Ve FNO v Ostravě-Porubě se v úterý ráno střílelo. Zemřelo 6 lidí, v péči zdravotníků jsou další tři zranění. Událost se měla stát v úterý ráno v budově tamní polikliniky, na traumatologické ambulanci. Policie pátrala po pachateli, ten se ale údajně střelil do hlavy a byl nalezen u Děhylova.

Po požáru chatky v Šenově zemřel člověk, záchranářům se ho nepodařilo oživit

8. prosince 2019 16:45 | Celý MS kraj | Redakce

Do ulice Na Výspě v Šenově byli v neděli 8. prosince 2019 čtyři minuty před devátou hodinou dopolední vysláni hasiči k ohlášenému požáru chaty.

Pátrací akce odvolána, starší muž byl nalezen ve strouze mrtvý

8. prosince 2019 13:07 | Celý MS kraj | Redakce

Policie ukončila pátrání po seniorovi, který zamířil na akci se svými známými. Zpět domů se nevrátil, policie proto rozjela pátrací akci v okolí.

VIDEO: Zloděj se vloupal v Karviné do potravin, poznáváte ho?

6. prosince 2019 10:53 | Karviná | Redakce

Policisté obvodního oddělení Karviná 7 prověřují okolnosti přečinu krádeže, ke které došlo dne 9. listopadu 2019 kolem 04:00 hodin ve městě Karviná – Hranicích. Do jedné z prodejen potravin se vloupal dosud neznámý pachatel. Tuto po násilném vniknutí prohledal a odcizil jak finanční hotovost, tak mobilní telefon. Celkovou škodu svým jednáním způsobil za více jak 12.000,- Kč.

Tragédie na svahu v Beskydech, vytěžený strom tam zavalil dělníka

4. prosince 2019 17:43 | Celý MS kraj | Redakce

K tragické nehodě lesního dělníka došlo dnes v ranních hodinách při těžbě dřeva ve svahu vrchu Ostrý nad obcí Tyra. K zásahu vyzval horské záchranáře dispečink linky 155 Moravskoslezského kraje. „Podle udaných informací mezi sedmou a osmou ráno, vlastně krátce po zahájení prací, zavalil muže jeden z vytěžených stromů. K nehodě došlo ovšem ve složitém a těžko přístupném terénu v prudkém svahu,“ uvedl k výjezdu Česlav Jadamus, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více