Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Klimkovice odebraly čestné občanství Klementu Gottwaldovi

19. prosince 2019 8:35 | Celý MS kraj | Redakce

Zastupitelé města Klimkovice ve středu 18. prosince na svém zasedání odebrali prvnímu dělnickému prezidentovi Klementu Gottwaldovi čestné občanství, které mu město udělilo v roce 1948.

Žena falšovala lékařské zprávy své matky a dcery, stát jí vyplatil stovky tisíc korun

18. prosince 2019 12:23 | Celý MS kraj | Redakce

Téměř jeden milion korun neoprávněně dostala od státu třiačtyřicetiletá žena z Třince. Kriminalisté vyšetřují případ, který oznámila Okresní správa sociálního zabezpečení. Žena falšovala zdravotní zprávy o stavu své matky i dcery, aby získala sociální příspěvky. V lékařských zprávách měnila data, přepisovala texty a uváděla nepravdivé údaje.

Šestačtyřicetiletého muže srazil vlak přímo na nádraží, musel pro něj vrtulník

18. prosince 2019 11:45 | Celý MS kraj | Redakce

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v úterý 17. prosince večer u vážné události na Frýdecko-Místecku. Před půl jedenáctou převzali operátoři ZZS MSK informaci o střetu vlaku s člověkem na vlakovém nádraží v obci Bystřice. Na místo ihned vyjel tým rychlé lékařské pomoci z Třince a k noční misi vzlétl vrtulník LZS z Ostravy.

Smůla na poslední letošní šichtě, devítitunová fréza se zřítila z valníku

17. prosince 2019 15:46 | Ostrava-město | Redakce

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v úterý 17. 12. 2019 odpoledne v Ostravě-Porubě u nehody asfaltové frézy, která po úspěšné stavební činnosti na starém živičném povrchu nedalekého kruhového objezdu uklouzla při najíždění na mokrou šikmou plochu valníku a skončila na pravém boku v měkké trávě. Nehoda se obešla bez zranění silničářů.

Byla to vražda? V kolonii Šídlovec v Hrabové policisté vyšetřují násilný trestný čin

15. prosince 2019 21:49 | Ostrava-město | Redakce

Moravskoslezští kriminalisté vyšetřují od nedělního odpoledne v kolonii Šídlovec v Ostravě-Hrabové okolnosti násilného trestného činu. Podle dostupných, ale nepotvrzených informací by se mělo jednat o vraždu. Svědci na místě činu uvedli, že policie měla údajně zadržet podezřelou ženu.

Lékaři propustili posledního zraněného po útoku ve FNO

13. prosince 2019 15:38 | Ostrava-město | Redakce

Z nemocnice byl do domácí péče dnes odpoledne propuštěn poslední postřelený pacient, který byl zraněn při úterním útoku dvaačtyřicetiletého muže. Lékaři už dříve propustili dalšího muže. Tragická událost ve FN Ostrava vyvolala mezi lidmi v celé republice obrovskou vlnu solidarity. Zřízen je bankovní účet č. 73030761/0710 na podporu pozůstalých a obětí útoku.

Noční požár v havířovském autoservisu, hořela zaparkovaná auta

13. prosince 2019 10:12 | Havířov | Redakce

Dvě jednotky havířovských hasičů (HZS+SDH) zasahovaly v noci na pátek 13.12.2019 v areálu autoservisu v Havířově-Prostřední Suché, kde hořela tři zaparkovaná vozidla. Příčina vzniku je dosud v šetření, předběžná škoda byla odhadnuta na 400 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn.

Střelba ve FNO si vyžádala sedmou oběť. Žena, kterou útočník postřelil, zemřela

12. prosince 2019 17:48 | Celý MS kraj | Redakce

Počet obětí, které si vyžádal úterní útok střelce na poliklinice ve Fakultní nemocnici Ostrava, stoupl na sedm. Zemřela totiž žena, která byla od počátku v kritickém stavu.

Osobní vůz v Mostech u Jablunkova srazil chodce, řidič nezastavil a ujel

12. prosince 2019 10:14 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté pátrají po řidiči, který v Mostech u Jablunkova před několika dny srazil chodce. Řidiči nezastavil a aniž by poškozenému poskytl první pomoc, ujel směrem ke státní hranici se Slovenskem. Chodec naštěstí utrpěl jen lehká zranění.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více