Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Podezření na koronavirus v Moravskoslezském kraji, u mladé Číňanky testy nákazu vyvrátily

27. ledna 2020 17:31 | Celý MS kraj | Redakce

Podezření na nákazu koronavirem prověřují hygienici v Moravskoslezském kraji. Informaci v pondělí potvrdila Pavla Svrčinová, ředitelka Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje.

Ranní požár v Galerii výtvarného umění Ostrava, vznítil se vysoušeč vzduchu

24. ledna 2020 11:48 | Ostrava-město | Redakce

V pátek 24. ledna okolo páté hodiny začalo v prostorách ostravského Domu umění hořet. Čtyřiadvacehodinová služba reagovala na vzniklý požár okamžitě, stejně tak hasiči byli na místě během pěti minut. Galerie zůstane během pátku uzavřena, provoz bude obnoven v sobotu.

Zboží ukradli za pár vteřin. Policie odhalila dvojici recidivistů, před kamerami brali notebooky a foťáky

23. ledna 2020 9:31 | Ostrava-město | Redakce

Kriminalisté z 1. oddělení obecné kriminality z Ostravy na začátku měsíce ledna odkryli sérii téměř dvou desítek trestných činů majetkového charakteru napříč Ostravou a Opavou. V prvním případě komisař sdělil obvinění šestatřicetileté ženě z Ostravy ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci. Obviněná žena měla koncem roku 2019 a začátkem roku 2020 v několika případech navštívit prodejny elektra a tam odcizit například notebooky či fotoaparát. Tyto si většinou uschovávala pod bundu či do příruční tašky.

Na dálnici D1 se u Kujav převrátilo auto. Řidiče transportoval vrtulník do nemocnice

18. ledna 2020 17:12 | Celý MS kraj | Redakce

V sobotu byla v 08:32 na operační středisko hasičů nahlášena dopravní nehoda osobního automobilu, která se stala na dálnici D1 u obce Kujavy. Došlo ke zranění jedné osoby.

Statistiky obyvatel

15. ledna 2020 15:50 | Těrlicko | Redakce

V penzionu v Ostravici hořelo, požár vznikl od fritézy

11. ledna 2020 13:42 | Frýdek-Místek | Redakce

Hasiči včera večer likvidovali požár v kuchyni penzionu v Ostravici. Oheň napáchal škody za 800 tisíc korun, jeden člověk utrpěl popáleniny.

Info obálka

10. ledna 2020 17:41 | Těrlicko | Redakce

Těsně u hlavní trati na Slovensko vykolejila lokomotiva s nákladními vagóny, příčina nehody se vyšetřuje

10. ledna 2020 16:46 | Celý MS kraj | Redakce

Drážní hasiči v pátek odpoledne zasahovali u železniční nehody v Českém Těšíně. Na jedné z částí nádraží vykolejila lokomotiva s nákladními vagony. Nehoda se stala na staniční koleji č. 110. Lokomotiva měla vjet do zarážedla, které ukončuje trať. Souprava pak prorazila val ze zeminy a zůstala těsně nad korytem tamního potoka. Vlak vykolejil v těsné blízkosti hlavního železničního tahu z Českého Těšína na Třinec, který je spojnicí České republiky se Slovenskem. Provoz na této hlavní trati nebyl nijak omezen, při nehodě se nikdo nezranil.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více