Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Tříletá kobyla zapadla do mříže nad příkopem, veterinář ji musel uspat

10. ledna 2020 11:38 | Celý MS kraj | Redakce

O úspěšnou záchranu tříletého jezdeckého koně, který nohama zapadl do vodorovné mříže, zakrývající příkop na území obce Nižní Lhoty (okres Frýdek-Místek) se ve čtvrtek 9. 1. 2020 odpoledne zasloužily čtyři jednotky profesionálních (HZS MSK) a dobrovolných hasičů.

Prodáno! Residomo mění vlastníka, jeho portfolio koupili Švédové

9. ledna 2020 13:58 | Celý MS kraj | Redakce

Společnost RESIDOMO, největší poskytovatel nájemního bydlení v Česku, mění od 9. ledna 2020 vlastníka. Nově bude RESIDOMO součástí portfolia švédské společnosti Heimstaden Bostad AB. Ta patří mezi největší poskytovatele nájemního bydlení v Evropě a celkem působí na pěti, nyní šesti, trzích. Portfolio Heimstaden Bostad AB tvoří (před akvizicí) 52 300 bytů v hodnotě přibližně 108 mld. SEK (259 mld. CZK).

Další meta pokořena! Webový portál POLAR.CZ už má více než 50.000 reportáží a článků

7. ledna 2020 19:01 | Celý MS kraj | Redakce

Web polar.cz dosáhl na přelomu roku další významné mety. V našem archivu je totiž už přes 50.000 reportáží a článků. Jasně to dokladuje, že televize Polar je nepřehlédnutelný, dnes už multimediální, projekt.

Na nádraží ve Frýdlantu n. O. srazil vlak ženu, vrtulník ji transportoval do FN

5. ledna 2020 14:25 | Celý MS kraj | Redakce

Posádky zdravotnické záchranné služby byly dnes ráno volány ke střetu osobního vlaku s chodcem na Frýdeckomístecku. Informaci o události převzali pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska několik minut před sedmou hodinou.

Osobní auto spadlo na Rýmařovsku do potoka, cestujícím se nic nestalo

5. ledna 2020 9:00 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v sobotu večer v Malé Štáhli (okres Bruntál) u nehody osobního automobilu Ford Kuga s polskou registrační značkou, který skončil v zasněženém korytě potoka na střeše. Musel jej vytáhnout vyprošťovací speciál na podvozku Tatra 815 hasičů z Bruntálu.

Dva požáry chatek v Moravskoslezském kraji, na Opavsku hasiči nalezli lidské tělo

4. ledna 2020 13:14 | Celý MS kraj | Redakce

Ke dvěma požárům chatek vyjeli hasiči v Moravskoslezském kraji během pátku a soboty 3. a 4. ledna, a to v pátek brzy ráno do Slavkova (okres Opava) a podruhé v noci z pátku na sobotu do Kunčic pod Ondřejníkem (okres Frýdek-Místek). Ve Slavkově objevili na místě požáru lidské tělo.

Ženu zasáhla petarda! Záchranáři zasahovali během 24 hodin u čtyř stovek případů

1. ledna 2020 11:00 | Celý MS kraj | Redakce

Posádky Zdravotnické záchranné služby MSK zasahovaly v posledních čtyřiadvaceti hodinách (od rána 31.12.2019 do půl sedmé ranní 1.1.2020) celkem ve více než čtyřech stech případech. Nárůst zásahové činnosti byl oproti běžnému provozu zhruba čtvrtinový. Jen od silvestrovské půlnoci do dnešního rána přitom musely posádky ZZS zasahovat ve sto šestadvaceti případech, což je srovnatelné se situací v roce 2018.

Na Karvinsku se otřásla země. Někteří tvrdí, že podobný otřes ještě nezažili

30. prosince 2019 17:09 | Karviná | Redakce

Půda pod nohama se otřásla na Karvinsku během pondělního odpoledne. I když jsou podobné události na Karvinsku a Ostravsku poměrně běžné, na sociálních sítích lidé začali diskutovat o intenzitě otřesu. Podle některých šlo o výrazný otřes, další lidé ho popisovali jako lehký.

Autobus skončil v příkopu na Frýdecko-Místecku, zasahoval hasičský jeřáb i vyprošťovací speciál

23. prosince 2019 16:12 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pondělí 23. 12. 2019 dopoledne v obci Řepiště (okres Frýdek-Místek) u nehody městského linkového autobusu, který skončil pravou stranou v příkopu, opřený o svah. Jeho řidič i jediný cestující vyvázli bez zranění. O úspěšné vytažení autobusu na silnici se postaral hasičský jeřáb AC 60 Demag/Terrex společně s vyprošťovacím speciálem MB Actros Bizon.

Silný vítr v Moravskoslezském kraji, hasiči nejčastěji zasahovali u střech a spadlých stromů

21. prosince 2019 18:17 | Celý MS kraj | Redakce

Během pátku a soboty 20. a 21. prosince 2019 řešili profesionální i dobrovolní hasiči na území Moravskoslezského kraje více než sedm desítek událostí spojených s vlivem silného větru. Situace se začala uklidňovat během sobotního odpoledne.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více