Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Kamiony v příkopu, může za to jen sníh a zledovatělá vozovka nebo řidiči?

5. února 2020 17:39 | Bruntál | Redakce

Vyprošťovací speciál MB Actros Bizon, automobilový jeřáb Demag/Terex a kontejnerová mobilní dílna se vydaly ve středu 5.2.2020 z domovské stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje na pomoc dvěma uvízlým kamionům ve sněhu na silnici číslo 11 – prvnímu ve Václavově u Bruntálu a druhému přímo na okraji Bruntálu ve směru na Opavu.

VIDEO: Žena se "podruhé narodila". Auto, které se na ni po nehodě řítilo, zastavil sloup semaforu

4. února 2020 11:16 | Ostrava-město | Redakce

O obrovském štěstí může hovořit žena, která se stala svědkem dopravní nehody nedaleko centra Ostravy. Po srážce dvou aut se na ni řítilo osobní auto, které se těsně před ní zastavilo o sloup semaforu. Kolizi zavinil řidič, který křižovatkou projel na červenou. Policie hledá svědkyni nehody.

Tragická nehoda mladého motocyklisty, nalezli ho v zatopené části haldy v Heřmanicích

2. února 2020 11:08 | Ostrava-město | Redakce

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v sobotu 1. února odpoledne v Ostravě u tragické nehody motocyklisty. Událost převzali operátoři ZZS několik minut před čtrnáctou hodinou z ostravské části Heřmanice. Na pomoc vzlétl vrtulník LZS a vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci.

Fotografii mrtvých těl ve FNO, která obletěla sociální sítě, pořídil policista

30. ledna 2020 12:43 | Celý MS kraj | Redakce

Drastickou fotografii, která zachycuje mrtvá těla zastřelených v čekárně traumatologie polikliniky FNO Ostrava, pořídil policista. Potvrdila to krajská policejní mluvčí. Policie sama v průběhu osudného dne žádala veřejnost, aby fotografii s ohledem na pietu a úctu k zemřelým i pozůstalým nešířila.

Nákaza koronavirem v MSK: testy vyvrátily všechna tři podezření

29. ledna 2020 20:55 | Celý MS kraj | Redakce

Podezření se nepotvrdilo. Pár, který pobýval v Číně a jehož vzorky byly odeslány k testům, není nakažen koronavirem. Informaci potvrdil mluvčí Slezské nemocnice v Opavě Jiří Krušina.

Okradl spící ženu na zastávce, ale policistům tvrdil, že peněženku našel. Kamerový systém opět pomohl

28. ledna 2020 17:50 | Ostrava-město | Redakce

V pátek 24. ledna 2020 spatřil po třetí hodině v noci strážník obsluhující kamerový systém v Ostravě-Zábřehu muže, který odcizil na zastávce městské hromadné dopravy spící ženě peněženku a z místa odešel mezi obytné domy.

Požár garáže v Karviné-Novém Městě, hasiči po uhašení ohně objevili tělo mrtvého muže

28. ledna 2020 11:32 | Celý MS kraj | Redakce

Jednotka profesionálních hasičů (HZS MSK) ze stanice Karviná zasahovala v pondělí 27.1.2020 odpoledne v karvinské části Nové Město u požáru řadové garáže. Při kontrole požářiště objevila tělo muže středního věku. Okolnosti vzniku požáru a úmrtí muže jsou v šetření.

Fulnečtí zastupitelé odvolali starostku Krištofovou, novým starostou je Petr Ertelt

28. ledna 2020 9:51 | Celý MS kraj | Redakce

Zastupitelstvo města Fulneku v pondělí 27. ledna na svém 9. zasedání odvolalo z funkce starostky Ing. Radku Krištofovou (ČSSD). Tímto krokem vyvrcholilo dlouhodobé napětí mezi starostkou a většinou zastupitelů. Do funkce starosty byl zvolen Ing. Petr Ertelt (KDU-ČSL), členem Rady města Fulneku byl zvolen Ing. Antonín Zbožek (ZRF).

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více