Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Muž napadl dva lidi na zastávce v Dubině. Policie hledá poškozeného a svědky

19. února 2020 10:07 | Ostrava-město | Redakce

Policisté obvodního oddělení Ostrava - Hrabůvka prověřují okolnosti přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví. Podezřelý muž (25) měl bezdůvodně fyzicky napadnout dva muže stojící na zastávce. Jeden z poškozených mužů nebyl do současnosti ztotožněn. Incident se odehrál 29. prosince 2019 kolem 12:30 hodin na ulici Horní, na tramvajové zastávce MHD Václava Jiříkovského v Ostravě - Dubině, ve směru na centrum.

Tragický náraz do stromu mezi Šilheřovicemi a Antošovicemi, nehodu nepřežil 37letý muž

16. února 2020 12:44 | Celý MS kraj | Redakce

Pár minut před jedenáctou hodinou dopolední 16. února 2020 řídil 37letý muž z Karvinska osobní motorové vozidlo tovární značky Citroën C4 ve směru od obce Antošovice na obec Šilheřovice, přičemž po průjezdu mírně pravotočivou zatáčkou vyjel z dosud přesně nezjištěných příčin do levé části vozovky a následně až mimo pozemní komunikaci, kde narazil do stromu. I přes zásah letecké záchranné služby na místě kolizní situace v dopravě, zdravotnický personál konstatoval u muže zranění neslučitelná se životem.

Tři týmy Horské služby v Jeseníkách hledaly sedmdesátiletého polského skialpinistu, muž se ztratil svým kamarádům

16. února 2020 12:31 | Celý MS kraj | Redakce

Kamarádi zalarmovali jesenickou HS kolem šesté hodiny s tím, že s ním nemají ani telefonické spojení. „Podle informací, které jsme dostali, zůstal někde v oblasti Malého nebo Velkého kotle. Měl vybitý telefon a ke vší smůle vadný kabel od powerbanky. Sporadicky se kamarádům dovolal, ale pouze stačil říct, že sundal lyže a jde pěšky, protože je zraněný. To se mu mohlo stát osudným, protože v těch místech je až metr sněhu,“ uvedl k okolnostem pátrání Tomáš Skokan, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Razie v havířovských hernách nepomohla, celníci proto zasáhli znovu. V jednom z podniků se dalo opět hrát

15. února 2020 12:38 | Havířov | Redakce

Celní správa v sobotu dopoledne opět zasahovala v herně na Dlouhé třídě v Havířově. Její provozovatelé totiž údajně i po úterní razii opět v pátek večer výherní automaty spustili a dalo se na nich hrát. Případ sledujeme od začátku.

Motocyklistka spadla ze svého stroje, poté ji zranil automobil. K nehodě na Bruntálsku musel i vrtulník

15. února 2020 10:04 | Celý MS kraj | Redakce

V pátek 14. února zasahovali záchranáři ZZS MSK u vážné dopravní nehody na Bruntálsku. Po desáté hodině dopolední přijali pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska tísňové volání – ohlášena byla havárie motocyklu poblíž obce Rázová. Na pomoc neprodleně vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z Bruntálu a vzlétl vrtulník leteckých záchranářů z Ostravy.

Dva záchranářské vrtulníky v akci souběžně. V lyžařském středisku v Jeseníkách se zranili běžkař a lyžař

14. února 2020 9:28 | Celý MS kraj | Redakce

Jarní prázdniny plní horská zimní střediska a záchranáři musejí takřka denně vyjíždět ke zraněným návštěvníkům hor – nejčastěji lyžařům. Ve čtvrtek 13. února dokonce v Karlově na Bruntálsku zasahovaly souběžně dva vrtulníky letecké záchranné služby – z Ostravy a Olomouce. Úrazy běžkaře a lyžaře se odehrály v krátkém časovém odstupu okolo čtrnácté hodiny. Oba postižené prvotně ošetřovali členové horské služby.

Žena přivolala policii kvůli napadení, ta v bytě objevila pěstírnu konopí

11. února 2020 9:34 | Celý MS kraj | Redakce

Dne 1. února 2020 byla třinecká policejní hlídka vyslána k domácí rozepři mezi partnery do jednoho z bytů panelové zástavby v Třinci. Oznámení učinila mladá žena, která uvedla, že v bytě byla napadena svým partnerem. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka, která se zkontaktovala jak s oznamovatelkou, tak s jejím partnerem.

Tohle jen tak neuvidíte. Fotograf zachytil z Lysé hory západ měsíce za Pradědem

8. února 2020 19:45 | Celý MS kraj | Redakce

Neobvyklý fotoúlovek se v sobotu 8. února ráno podařil fotografovi Radku Hradilovi. Když vystoupal na Lysou horu, zachytil měsíc, který právě zapadal nad Jeseníky. Na fotografii je měsíc vidět jako obří koule přímo vedle Pradědu. Obě místa - Lysou horu a Praděd - dělí necelých 106 kilometrů vzdušnou čarou.

Sagan, postrach zlodějů v MS kraji. Služební pes vypátral muže, na kterého byl vydán zatykač

6. února 2020 9:08 | Celý MS kraj | Redakce

Další úspěch policejního kynologa, se služebním psem Saganem vypátral osobu, která se před policisty ukryla v lese. Na začátku tohoto týdne přijali policisté v pozdních večerních hodinách oznámení o pohybu podezřelé osoby, která se měla pohybovat na jízdním kole a nahlížet do zaparkovaných vozidel ve Frýdku Místku.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více