Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Zdravotníci zuří. Pacientka se vrátila z Rakouska a poté v krnovské nemocnici zatajila návštěvu zahraničí

13. března 2020 18:38 | Krnov | Redakce

Nepochopitelné je chování ženy z Krnova, která se v těchto dnech vrátila z Rakouska. Přestože byla z důvodu pobytu v rizikové oblasti odmítnuta jedním privátním lékařem, vydala se do krnovské nemocnice, kde záměrně zamlčela informace o svém zahraničním pobytu. Tím ohrozila další pacienty a samotné zaměstnance nemocnice.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 13. 3. 2020

13. března 2020 12:46 | Celý MS kraj | Redakce

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Krajský úřad MSK funguje normálně, kdo ale nemusí, ať nechodí. Vyřídit své věci můžete i z domova - elektronicky

12. března 2020 15:52 | Celý MS kraj | Redakce

Krajský úřad Moravskoslezského kraje v Ostravě v souvislosti s šířením nákazy novým koronavirem zatím neomezuje úřední hodiny pro veřejnost. Doporučuje však občanům, aby, pokud nemusejí, na úřad z preventivních důvodů nechodili. Většinu agendy je možné vyřídit elektronicky prostřednictvím Portálu služeb.

Veřejné autobusy budou v MSK jezdit podle prázdninových jízdních řádů

12. března 2020 15:16 | Celý MS kraj | Redakce

Kvůli uzavření škol v souvislosti s nákazou koronavirem budou v Moravskoslezském kraji jezdit autobusy podle letních prázdninových jízdních řádů. Lidé budou muset počítat s menším počtem spojů, samozřejmě nebudou vypravovány ani prázdninové turistické linky. Omezení příměstské autobusové dopravy začne platit od pondělí 16. března. Zároveň dopravci v autobusech dbají na důslednější hygienická opatření.

Zdravotní ústav v Ostravě potvrdil prvního nakaženého koronavirem v MSK

11. března 2020 19:34 | Celý MS kraj | Redakce

V Moravskoslezském kraji je potvrzen první případ nákazy koronavirem. Pozitivní laboratorní nález oznámil na svém webu Zdravotní ústav v Ostravě. Zprávu potvrdil i hejtman MSK Ivo Vondrák (ANO) na svém twitterovém účtu, kde uvedl, že dotyčný byl v karanténě.

Zbytečné manévry kvůli koronaviru v Krnově. Muž, který přišel do nemocnice, si pobyt v Itálii vymyslel

11. března 2020 18:59 | Krnov | Redakce

Velice nepříjemnou zkušenost má za sebou Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, které ve středu dopoledne navštívil cizí státní příslušník středního věku. Tento muž prošel čekárnou urgentního příjmu, kde bylo deset pacientů a přišel do kontaktu se sedmi zdravotníky. Zdravotníkům opakovaně tvrdil, že se vrátil z Itálie.

Více než dvacetkrát zlodějem v 19 letech, mladík z Ostravy kradl jídlo i oblečení

10. března 2020 9:38 | Ostrava-město | Redakce

Přes dvacet krádeží v obchodech během čtyř měsíců má na svědomí teprve 19letý muž z Ostravy. Ve většině případů byl však dopaden.

Hejtman po Bezpečnostní radě MS kraje: "Chtěli bychom lidi vyzvat k solidaritě"

10. března 2020 9:04 | Celý MS kraj | Redakce

V úterý zasedala Bezpečnostní rada státu a vydala opatření v souvislosti se šířením nákazy novým koronavirem. Od dnešních 18 hodin jsou zakázány všechny hromadné akce nad sto lidí, a to včetně kulturních a sportovních. Od středy se zavírají všechny školy, mimo mateřinek. Stát zatím neuvažuje o uzavření restaurací či nákupních center. Bezpečnostní rada MS kraje vyzvala lidi k solidaritě.

Kolize tramvaje s chodcem v Ostravě-Porubě. Čtyřicetiletého muže museli oživit

7. března 2020 11:06 | Ostrava-Poruba | Redakce

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v pátek 6. března večer u vážné dopravní nehody v Ostravě. Před čtvrt na sedm převzali operátoři ZZS informaci o střetu tramvaje s chodcem. Na místo události ihned vyjela lékařská posádka rendez-vous a tým rychlé zdravotnické pomoci.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více