Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 23. 3. 2020

23. března 2020 14:06 | Celý MS kraj | Redakce

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Respirátory z Číny dorazily do MS kraje. Dostanou je praktičtí lékaři, ambulantní specialisté a zubaři

21. března 2020 13:54 | Celý MS kraj | Redakce

Do Moravskoslezského kraje dnes dorazila dodávka 52 302 respirátorů FFP2, které včera přiletěly do Česka z Číny. Dodávka tohoto zdravotnického materiálu je určena pro primární zdravotnickou péči, to znamená praktické lékaře, ambulantní specialisty a stomatology.

Nový babybox ve Slezské nemocnici zachránil další dítě

20. března 2020 14:40 | Opava | Redakce

Druhé dítě v letošním roce zachránil nejnovější typ babyboxu, který před několika měsíci nahradil ve Slezské nemocnici v Opavě původní schránku (ta zachránila pět dětí). Čerstvě narozenou holčičku neznámá osoba odložila do schránky v pátek 20. března ráno v 05:38. Lékař se sestrou byli u děťátka během chviličky.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 20. 3. 2020

20. března 2020 13:16 | Celý MS kraj | Redakce

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 18. 3. 2020

18. března 2020 15:06 | Celý MS kraj | Redakce

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Moravskoslezští hasiči postavili odběrová místa i hraniční zátarasy

17. března 2020 9:59 | Celý MS kraj | Redakce

Celkem pět odběrových míst u různých nemocnic v Moravskoslezském kraji vybudovali v souvislosti s nákazou koronavirem Covid-19 příslušníci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ve spolupráci s kolegy ze Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 16. 3. 2020

16. března 2020 12:50 | Celý MS kraj | Redakce

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Výzva záchranářů: Tísňovou linku 155 kontaktujte jen v případě závažného zdravotního stavu!

16. března 2020 11:48 | Celý MS kraj | Redakce

Tísňovou linku 155 kontaktujte jen v případě závažného zdravotního stavu, nikoliv pro získání informací o virové nákaze, či s jinými dotazy. Linka tísňového volání stále slouží především k řešení život ohrožujících stavů a situací. Výzva pro občany: Potřebujete-li informace v souvislosti s aktuální epidemií, využijte pro volání linku Ministerstva zdravotnictví: 1212

Respirátorů v MSK je stále málo, praktičtí lékaři dostanou alespoň roušky z USA

15. března 2020 18:11 | Celý MS kraj | Redakce

První várka respirátorů třídy FFP2 a FFP3, které centrálně nakoupilo Ministerstvo zdravotnictví, byla rozdistribuována. Celkem 1560 respirátorů bylo rozděleno mezi Fakultní nemocnici Ostrava, krajskou zdravotnickou záchrannou službu a krajská zdravotnická zařízení. Další respirátory má kraj přislíbeny. Vzhledem k malému počtu těchto ochranných pomůcek, které Ministerstvo zdravotnictví do regionu poslalo, není možné uspokojit další poptávku. Pomohou alespoň roušky z USA.

První "várka" respirátorů dorazila do regionu. Podle hejtmana Moravskoslezského kraje nestačí

14. března 2020 21:53 | Celý MS kraj | Redakce

Moravskoslezský kraj dnes odpoledne obdržel první dodávku respirátorů třídy FFP2 a FFP3, které centrálně nakoupilo Ministerstvo zdravotnictví. Respirátory jsou určeny pro zdravotnická zařízení a poskytovatele sociálních služeb. Do ostravské fakultní nemocnice dorazilo pro potřeby regionu celkem 1560 respirátorů.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více