Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

VIDEO: Strážník na své první směně pronásledoval prchající vykradače aut, honičku zachytila kamera

4. prosince 2019 14:20 | Ostrava-město | Redakce

Pozornost občana i strážníka obsluhujícího kamerový systém přitáhli dva muži, kteří v pondělí 2. prosince 2019 v podvečerních hodinách nahlíželi s baterkou do zaparkovaných vozidel v okolí výstaviště Černá louka v Moravské Ostravě.

Pomozte policii, hledá zloděje! Přišel si na více jak 60 tisíc korun

4. prosince 2019 12:34 | Ostrava-město | Redakce

Kriminalisté pátrají po totožnosti dvou mužů, které zachytila kamera u bankomatu. Muži by jakožto svědci mohli informacemi přispět k objasnění krádeže, ke které došlo 25. října 2019 v době od 19:45 do 19:50 hodin v restauraci na ulici Stodolní v Ostravě.

Lesníka zavalily dvě tuny kořenového koláče, pomáhali hasiči

3. prosince 2019 22:07 | Opava | Redakce

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v úterý 3.12.2019 v podvečer v lese u obce Jakartovice, místní část Hořejší Kunčice (okres Opava), u záchrany lesního dělníka (26 let), kterého zavalil možná až dvoutunový kořenový koláč po pokácení statného smrku. Hasiči nejprve použili na nadzvednutí gumové nafukovací vaky, pak pomohla sekerka a odlamování kousků kořenů a ztvrdlé hlíny rukama.

Obálka v ledničce, která může zachránit život. MS kraj ji chce rozšířit mezi všechny seniory

3. prosince 2019 13:04 | Celý MS kraj | Redakce

Více než 60 tisíc seniorů v Moravskoslezském kraji získá obálku, kterou spolu s osobními údaji vloží o lednice. Díky samolepce záchranáři v život ohrožujících situacích obálku vyjmou a dozví se důležité informace. Projekt nese název IN.F.Obálka, tedy "INformace jako Forma Ochrany."

Dvoumetrový had po partnerské hádce skončil ve sklepě, přítelkyně majitele ho nechtěla v bytě

2. prosince 2019 11:32 | Ostrava-město | Redakce

Hlídka městské policie Ostrava vyjížděla v neděli 1. prosince 2019 odpoledne do Ostravy-Poruby, kde byl nalezen velký had.

20 let TJ Lavina

27. listopadu 2019 14:54 | Těrlicko | Redakce

Desítky lidí musely utéct před nočním požárem v Dubině, další obyvatele domu zachránili hasiči

23. listopadu 2019 8:35 | Ostrava-město | Redakce

V sobotu 23. listopadu 2019 byl o půl druhé ráno na tísňovou linku hasičů ohlášen požár v jednom z bytových domů v ostravské části Dubina. K události byli vysláni hasiči ze stanic HZS MSK Ostrava - Jih a Ostrava - Zábřeh. Ti po příjezdu zjistili, že ve čtvrtém patře došlo k požáru v kuchyni jednoho z bytů.

Odpadové hospodářství

20. listopadu 2019 14:42 | Těrlicko | Redakce

Další smrt na silnici! U Stachovic na Novojičínsku se srazil náklaďák s osobním autem

19. listopadu 2019 16:55 | Nový Jičín | Redakce

Smrtelná nehoda se stala dnes ráno na silnici 57 u obce Stachovice na Novojičínsku. Srazilo se osobní a nákladní auto. Nehoda se stala krátce po 6:30. Řidič fabie vjel do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem. 54letý řidič osobního vozu střet vozidel nepřežil. Zraněného spolujezdce odvezli záchranáři do nemocnice. Nákladní auto sjelo po nehodě do příkopu.

Senát odvolal děkana Lékařské fakulty Arnošta Martínka, ten se chce bránit soudně

18. listopadu 2019 17:49 | Celý MS kraj | Redakce

Tři a půl hodiny trvaly Akademickému senátu Ostravské univerzity (OU), aby rozhodl o odvolání děkana Lékařské fakulty Arnošta Martínka z funkce. Pro jeho sesazení hlasovalo 18 členů senátu, 11 bylo proti a šest se zdrželo.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více