Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Z hořící garáže se ozývaly výbuchy, hasiči museli nasadit i výškovou techniku

21. listopadu 2020 17:33 | Celý MS kraj | Redakce

Pneumatiky, spreje, benzín a další věci hořely v garáži ve Frýdku-Místku, kterou v sobotu 21. listopadu dopoledne zachvátil požár. Z místa se navíc podle svědků ozývaly výbuchy. Na místo ihned vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči.

Další střet auta a vlaku na Frýdecko-Místecku. Pro řidiče přiletěl vrtulník, těžce zraněna byla i nezletilá dívka

21. listopadu 2020 17:09 | Celý MS kraj | Redakce

Řidič osobního vozu Škoda vjel v sobotu 21. listopadu pod osobní vlak v Horních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Nehoda byla nahlášena ve 14:55. Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanice Nošovice a Frýdek-Místek, jednotka dobrovolných hasičů z Nošovic a drážní hasiči ze Správy železnic ze základny v Ostravě.

Dva lidské životy vyhasly u Frenštátu p/R, srazila se tam dvě osobní auta

21. listopadu 2020 11:29 | Celý MS kraj | Redakce

Dva lidské životy si v sobotu dopoledne vyžádala srážka dvou osobních aut na silnici 58 mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Vlčovicemi, u Lichnova. K nehodě mělo dojít před desátou hodinou.

Vážný pracovní úraz v Břidličné, pro mladého muže s popáleninami musel letět vrtulník

20. listopadu 2020 17:36 | Celý MS kraj | Redakce

Záchranáři ze dvou pozemních posádek z Rýmařova, následně i vrtulník leteckých záchranářů, spěchali na pomoc zraněnému muži v Břidličné. V práci utrpěl vážné popáleniny.

Recidivista vykrádal auta kladívkem a platil ukradenými kartami, lidé přišli o spoustu věcí

19. listopadu 2020 9:10 | Celý MS kraj | Redakce

Kladívko se stalo hlavním nástrojem čtyřiadvacetiletého zloděje, který v Ostravě, především v blízkosti centra města, vykrádal auta. Brzy ho vypátrali kriminalisté ze 7. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie Ostrava.

Zaparkovaný Cadillac po útoku sekyrou. Odnesla to střecha a kožené sedačky, pachatel neznámý

18. listopadu 2020 17:53 | Opava | Redakce

Opavští policisté vyšetřují poměrně nezvyklý případ poškození osobního auta. Zatím neznámý pachatel vzal sekyru na osobní vozidlo Cadillac bílé barvy a do střechy mu zasadil několik ran, poté poškodil i okno a interiér.

VIDEO: Bruslař opakovaně poplival strážníka v centru Ostravy a ujížděl, skončil v poutech na zemi

18. listopadu 2020 10:28 | Ostrava-město | Redakce

Zvláštním způsobem oslavil Den boje za svobodu a demokracii třicetiletý bruslař v centru Ostravy. Krátce před šestnáctou hodinou poplival strážníka a následně ujížděl a schovával se za stánky na náměstí.

Tragická čelní srážka osobních aut u přehrady Šance, zemřela mladá řidička, v autech cestovaly i děti

17. listopadu 2020 15:21 | Celý MS kraj | Redakce

K velmi vážné dopravní nehodě s tragickými následky došlo v úterý 17. listopadu 2020 na silnici mezi Ostravicí a Starými Hamry, nad přehradou Šance, kde se čelně srazila dvě osobní vozidla. Na místo okamžitě vyrazily složky IZS.

Muž spadl z nejvyššího patra domu, záchranáři u něj byli během čtyř minut

16. listopadu 2020 19:08 | Ostrava-město | Redakce

U vážné události v Ostravě zasahovali během pondělního odpoledne posádky záchranářů. V městské části Poruba spadl ze třetího patra devětadvacetiletý muž.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více