Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 16. 11. 2020

16. listopadu 2020 16:27 | Celý MS kraj | Redakce

"Přece jen se zdá, že dochází pomalinku k brždění epidemie Covid-19 v našem kraji, což je nepochybně dobrá zpráva," těmito slovy začal hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák brífink po jednání krizového štábu v pondělí 16. listopadu 2020.

Žena se zákazem řízení vjela na kruhovém objezdu do protisměru, v autě vezla malé děti

16. listopadu 2020 10:33 | Ostrava-město | Redakce

Velmi nápadnou chybou na sebe upozornila 34letá řidička v Ostravě-Zábřehu. V neděli po osmnácté hodině na ulici Rudné vjela na kruhový objezd v protisměru. Hlídka strážnic po jejím zasatavení zjistila, že žena má platný zákaz řízení.

Podzimní Těrlicko

11. listopadu 2020 16:47 | Těrlicko | Redakce

Opilý a zdrogovaný běloruský řidič jel po D1 v neosvětleném kamionu, nadýchal 3,54 promile

6. listopadu 2020 11:02 | Celý MS kraj | Redakce

Další neuvěřitelný případ vyšetřují policisté z Moravskoslezského kraje. Ve středu 4. listopadu v podvečer jim z dálnice D1 zavolal řidič, který je upozornil na "neobvyklou" jízdu kamionu. Poté, co policisté řidiče zastavili, se nestačili divit.

Letecké spojení mezi Ostravou a Prahou je dočasně obnoveno, na lince bude 5x týdně létat polský LOT

5. listopadu 2020 10:46 | Celý MS kraj | Redakce

Letecká společnost LOT Polish Airlines od 11. listopadu dočasně otevírá z ostravského letiště letecké spojení mezi Prahou a Ostravou. Linka bude létat 5x týdně. Ceny letenky budou podle sdělení ostravského letiště začínat na 770 korunách.

Zastupitelé Moravskoslezského kraje jednali na 1. ustavujícím zasedání, hejtmanem se opět stal Ivo Vondrák (ANO)

5. listopadu 2020 9:17 | Celý MS kraj | Redakce

V hotelu Clarion v Ostravě ve čtvrtek 5. listopadu 2020 dopoledne proběhlo 1. ustavující zasedání zastupitelstva Moravskoslezského kraje. Celé jednání televize Polar přenášela živě na programu Polar 2.

Další vražda v Ostravě. 53letý muž zabil svou přítelkyni, pak se šel udat do vazební věznice

4. listopadu 2020 14:52 | Ostrava-město | Redakce

Odnětí svobdy na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest hrozí 53letému muži, který v pátek 30. října zavraždil svou přítelkyni. Podle informací televize Polar je muž pozitivní na Covid-19 a s touto informací přišel právě do vazební věznice. Údajně měl říct, že je Covid pozitivní a zabil svou partnerku. Měl se také pokusit o sebevraždu, to se mu ale nepodařilo.

Čtyři cizinci vyskočili z kamionu u Chotěbuzi, policisté je zajistili v okrajové části Českého Těšína

4. listopadu 2020 10:15 | Celý MS kraj | Redakce

Několik osob náhle vyskočilo z kamionu poté, co zastavil poblíž státní hranice mezi Českou a Polskou republikou. Kamion, který mířil ve směru na Polsko, řídil cizí státní příslušník. Pátrání bylo úspěšné a policistům se čtveřici rychle podařilo zajistit.

Muže na Frýdecko-Místecku zavalil strom, záchranáři už mu nedokázali pomoct

4. listopadu 2020 7:25 | Celý MS kraj | Redakce

Záchranáři z Nošovic i letečtí záchranáři z Ostravy v úterý 3. listopadu dopoledne spěchali k tragické události na Frýdecko-Místecku. Poblíž obce Skalice před jedenáctou hodinou strom zavalil člověka.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více