Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 26. 10. 2020

26. října 2020 17:23 | Celý MS kraj | Redakce

Krizový štáb Moravskoslezského kraje má za sebou další jednání. Chcete vědět, jak vypadá současná situace s Covid-19 v našem regionu?

PÁTRÁNÍ: Vášnivý fotograf měl nejspíš namířeno do Poodří, zmizel beze stopy

26. října 2020 13:22 | Celý MS kraj | Redakce

Naposledy spatřen byl v neděli 18. října v Havířově-Dolní Datyni. Od té doby zmizel neznámo kam. Policisté pátrají po Ryszardu Kantorovi. Muž ročníku 1960 měl odjet vlakem ve směru do Studénky. Je možné, že chtěl navštívit tehdy silně zavodněné okolí poblíž řeky Odry a rybníky v Poodří, podle policie je totiž milovníkem fotografování flóry a fauny poblíž vodních toků a rybníků.

Třináctiletá dívka spadla ze čtvrtého patra, na pomoc přiletěl vrtulník

10. října 2020 10:03 | Karviná | Redakce

Vážný pád dítěte z výšky řešili ve čtvrtek 8. října záchranáři v Karviné. Na krajský dispečink byl oznámen pád dítěte z výšky. Operátor poslal na místo pozemní posádku rychlé lékařské pomoci i s týmem leteckých záchranářů.

Kraj žádá o pomoc armádu, vojáci budou pomáhat v domovech pro seniory

9. října 2020 19:54 | Celý MS kraj | Redakce

Se zajištěním chodu dvou sociálních zařízení v kraji by mělo pomoct třiadvacet vojáků, z nichž dva jsou zdravotníci. Moravskoslezský hejtman o to požádal Armádu České republiky. Pomoct by měli v Domově Slunečnice v Ostravě a v Domově pro seniory sv. Hedviky v Kravařích.

Střelba v Dolní Lutyni: policie obvinila 64letého muže z vraždy, našla u něj samopaly a 2 dlouhé zbraně

9. října 2020 19:26 | Celý MS kraj | Redakce

Případ střelby v Dolní Lutyni, kterou začala policie vyšetřovat ve středu 7. října, má pokračování. V pátek 9. října zahájil vrchní komisař trestní stíhání 64letého zadrženého muže. Čelí obvinění z vraždy ve stadiu pokusu a zločinu násilí proti úřední osobě.

Zmizela vám z televizoru stanice POLAR a další televizní programy? Proč? A jak je znovu naladit?

9. října 2020 18:28 | Celý MS kraj | Redakce

Pokud přijímáte televizní vysílání přes anténu, pak dobře zpozorněte. Ve středu 30. září vám z vašeho televizoru zmizí mnohé programy, včetně TV POLAR. Budete si muset váš televizor znovu naladit. Ale nebojte se, je to snadné, zabere to jen pár minut a všechny programy, včetně POLARu, budete moct opět sledovat. V Moravskoslezském kraji totiž 30. září dojde k vypnutí starých vysílačů DVB-T a budou zapnuty nové, DVB-T2.

Dealeři pláčou. TOXI tým si opět vyšlápl na další výrobce pervitinu, tři skončili ve vazbě

9. října 2020 7:48 | Celý MS kraj | Redakce

11. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství v Ostravě si připisuje další úspěch v boji s distribucí a prodejem drog. Po několikaměsíční práci policisté usvědčili skupinu mužů ve věku od 34 do 49 let.

VIDEO: Další srážka ve Studénce, osobní vlak tam smetl auto na přejezdu

9. října 2020 6:48 | Celý MS kraj | Redakce

Osobní auto vjelo do cesty vlaku, který mířil ze Studénky do Bílovce. Nehoda se stala po šesté hodině ranní. Nikdo nebyl zraněn.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více