Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

PÁTRÁNÍ: Ztratil se "někde na Svinovských mostech", domů nedorazil. Rodina i policie pátrají po seniorovi z Jistebníku

8. října 2020 19:43 | Celý MS kraj | Redakce

Viděn byl naposledy 27. září, od té doby je nezvěstný. Policie už několik dní pátrá po Karlu Ondrovi z Jistebníku. Jedenasedmdesátiletý senior se ztratil na Svinovských mostech, tak to popsal svým příbuzným. Nedorazil ale domů a má nedostupný mobilní telefon.

Na silnici na Opavsku vyhasl další život, řidič (36) ve zdemolovaném autě neměl šanci přežít

8. října 2020 18:27 | Celý MS kraj | Redakce

Další smrtelnou nehodu na Opavsku, která se stala ve čtvrtek 8. října vyšetřují policisté. Mezi obcemi Chuchelná a Bolatice havarovalo osobní auto. Ve zdemolovaných troskách zemřel řidič.

Vláda přitvrzuje, začínají platit nová opatření proti koronaviru

8. října 2020 16:14 | Celý MS kraj | Redakce

Vláda České republiky ve čtvrtek od 13:30 hodin jednala o nových opatřeních v boji s koronavirem. Ministři zdravotnictví a školství poté na tiskové konferenci oznámili zpřísněná hygienická pravidla.

Čínské respirátory míří do škol v MS kraji. Pomůcky rozvážejí hasiči, každý učitel dostane 10 kusů

7. října 2020 12:22 | Celý MS kraj | Redakce

Hasiči Moravskoslezského kraje v úterý večer přivezli celkem 324 650 kusů respirátorů FFP2 čínské výroby z centrálního skladu v Pardubicích-Opočínsku. Po chvilce v "meziskladu" v Ostravě-Hrabůvce je ve středu začali rozvážet do celkem 22 obcí s rozšířenou působností v Moravskoslezském kraji.

PÁTRÁNÍ: Senior odešel do lesa, dosud se nevrátil. Podle policie je bez peněz a dokladů

7. října 2020 12:12 | Celý MS kraj | Redakce

Policie vyhlásila pátrání po Stanislavu Mitregovi z Třince-Tyry. Muž ročníku 1949 byl naposledy viděn rodinou v úterý 6. října 2020, kdy v ranních hodinách odešel z domů zřejmě do nedalekého lesa. Od té doby se nevrátil, ani o sobě nepodal žádnou zprávu.

Akademici kritizují plán kanálu Odra-Dunaj-Labe, OU poslala výzvu vládě

6. října 2020 16:49 | Celý MS kraj | Redakce

Ostravská univerzita reaguje na usnesení Vlády České republiky, která schválila zahájení přípravy projektu oderské větve kanálu Dunaj – Odra – Labe. Podle vedení Ostravské univerzity jde o ekonomicky a environmentálně rozporuplný projekt, který byl přijat bez široké diskuze v regionu, kde má být realizován.

Drive-in stanoviště budou v provozu i pro 2. kolo senátních voleb, krajský úřad zřídil i informační linku

6. října 2020 16:38 | Celý MS kraj | Redakce

Lidé, kteří jsou v karanténě kvůli onemocnění Covid-19 nebo jsou v izolaci mohou stejně jako při krajských volbách a v prvním kole senátních voleb hlasovat na drive-in stanovištích. Moravskoslezský kraj jich zřídí celkem pět.

Nepoučitelný recidivista. 22letý zloděj po propuštění okradl příbuzné a vyloupil chatu, kde našel jen pár piv

6. října 2020 10:47 | Celý MS kraj | Redakce

Zřejmě nepoučitelný je 22letý muž, který před měsícem opustil brány věznice. Poslední zářijový víkend ale opět vyrazil na vloupání. Ve Stonavě vykradl zahradní chatku, policisté ho brzy zadrželi.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 5. 10. 2020

5. října 2020 15:54 | Celý MS kraj | Redakce

Krizový štáb Moravskoslezského kraje má za sebou další jednání. Chcete vědět, jak vypadá současná situace s Covid-19 v našem regionu?

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více