Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Přijel na kole, masturboval před nezletilými dívkami a pak ujel. Neznámého muže hledá policie

24. září 2020 11:22 | Ostrava-město | Redakce

Policisté pátrají po muži, který se ve druhé polovině července obnažoval a masturboval před nezletilými dívkami. Podařilo se získat fotografie, podle kterých by podezřelého mohl někdo poznat.

Hasiči zachránili dvě podchlazené krajty, chtěl se jich někdo zbavit?

24. září 2020 8:36 | Ostrava-město | Redakce

Dva exotické hady ve stejné lokalitě zachránili hasiči s odstupem několika hodin z lokality mezi klimkovickými sanatorii a Vřesinou. Nejprve šlo o dvoumetrovou krajtu, kterou vytáhli z ledového potoku, ve středu pak nedaleko prvního místa odlovili dalšího hada.

Přelaďování v MSkraji k 30. září: jak opět sledovat TV POLAR?

23. září 2020 15:45 | Stonava | Redakce

Pokud přijímáte televizní vysílání přes anténu, pak dobře zpozorněte. Ve středu 30. září vám z vašeho televizoru zmizí mnohé programy, včetně TV POLAR. Budete si muset váš televizor znovu naladit. Ale nebojte se, je to snadné, zabere to jen pár minut a všechny programy, včetně POLARu, budete moct opět sledovat. V Moravskoslezském kraji totiž 30. září dojde k vypnutí starých vysílačů DVB-T a budou zapnuty nové, DVB-T2.

Střet dvou osobních aut v Přívoze skončil tragicky, policie hledá svědky nehody

23. září 2020 9:47 | Ostrava-město | Redakce

Policisté vyšetřují tragickou srážku dvou osobních motorových vozidel Škoda Octavia a VW Passat. Nehoda se stala v úterý 22. září okolo třinácté hodiny nedaleko centra Ostravy, nepřežil ji muž ročníku 1992.

Hasiči lovili z potoku podchlazenou dvoumetrovou krajtu, zřejmě se jí někdo chtěl zbavit

22. září 2020 12:10 | Ostrava-město | Redakce

Ostravští hasiči v zachránili krajtu z potoka mezi klimkovickými sanatorii a Vřesinou. Vedle skoro dvoumetrového hada byla podle hasičů prázdnou igelitovou tašku. Je tedy možné, že se nejedovatého škrtiče chtěl někdo tímto způsobem zbavit.

V Ostravě-Zábřehu se pohyboval muž se zbraní u pasu. Lidé se báli, jeden zavolal strážníky

22. září 2020 11:34 | Celý MS kraj | Redakce

Až 15.000 korun pokuta za viditelné nošení zbraně hrozí 51letému muži, který se v sobotu 19. září po poledni pohyboval v Ostravě-Zábřehu se zbraní, kterou měl viditelně umístěnou u pasu. Lidé dostali strach, jeden z nich zavolal na tísňovou linku 156.

Nezapomeňte si přeladit TV POLAR z DVB-T na DVB-T2, ke změně dojde 30. září!

19. září 2020 15:48 | Karviná | Redakce

V Moravskoslezském kraji se blíží termíny přelaďování terestrického televizního vysílání ze systému DVB-T na DVB-T2. Vysílací síť, přes kterou vysílá TV POLAR, bude přelaďována brzy ráno 30.9.2020. Poté bude potřeba, aby si diváci, kteří přijímají TV POLAR přes anténu, POLAR a další programy znovu co nejdříve naladili.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více