Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Žena nepochopitelně vjela na kruhový objezd do protisměru, srazila se s motorkářem

27. srpna 2020 9:51 | Ostrava-město | Redakce

Další doslova nepochopitelnou nehodu ve čtvrtek ráno řešili policisté a záchranáři v Ostravě. Žena v osobním autě vjela na kruhovém objezdu u D1 v Ostravě-Přívozu do protisměru. O pár vteřin později se srazila s motorkářem.

Stádo koní uteklo a zablokovalo cestu mezi Ostravou a Opavou, zasahovali policisté

26. srpna 2020 15:21 | Ostrava-město | Redakce

Dopravní komplikace ve středu odpoledne způsobilo stádo koní, které uteklo svým majitelům a dostalo se na cestu spojující Opavu a Ostravu. Řidiči si začali posílat varování, fotografie a videa na sociální síti Facebook. Žádnému ze zvířat se nic nestalo a incident se obešel bez nehody.

Zemřel dlouholetý ředitel ZOO Ostrava Petr Čolas

25. srpna 2020 16:21 | Ostrava-město | Redakce

Zemřel ředitel Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava Petr Čolas. Smutnou zprávu oznámil na svém Twitterovém účtu primátor Ostravy Tomáš Macura. Podle něj to byl člověk, který má hlavní zásluhu na tom, že se ostravská zahrada stala jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů v České republice.

Žhářský čin v Bohumíně nebyl rasisticky motivovaný, pozůstalým i zraněným pomůže kraj a stát

9. srpna 2020 10:51 | Celý MS kraj | Redakce

Místostarosta Bohumína Igor Bruzl vyvrátil spekulace k průběhu tragédie v panelovém domě. Podle něj by se nemělo jednat o rasisticky motivovaný čin. Mělo jít o spory v rámci jedné rodiny. Na místě tragické události se v neděli sešla vicepremiérka Alena Schillerová s hejtmanem MS kraje Ivem Vondrákem a zástupci složek IZS.

Požár bytu v panelovém domě v Bohumíně nepřežilo 11 lidí, z toho 3 děti, spekuluje se o žhářském útoku

8. srpna 2020 18:49 | Celý MS kraj | Redakce

Obrovská tragédie v Bohumíně, v sobotu odpoledne hořel byt v 11. patře panelového domu. Požár byl založen úmyslně. Z bytu poté vyskočilo 5 lidí. Podle hasičů zemřelo celkem 11 osob, z toho 3 děti. Jde o nejtragičtější požár bytového domu od roku 1989.

Poznáte je? Policie pátrá po dvou tvářích z fotografie kvůli napadení 45letého muže v Havířově

6. srpna 2020 12:26 | Celý MS kraj | Redakce

Kriminalisté se obracejí na veřejnost kvůli případu napadení 45letého muže, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel v blízkosti jednoho obchodního domu v Havířově – Prostřední Suché dne 25. července kolem 17:45 hodin. Poškozeného muže museli ošetřit lékaři se zraněním ruky.

Dvě nová mimořádná opatření hygieniků v MSK. Co se mění od pátku?

6. srpna 2020 12:18 | Celý MS kraj | Redakce

Krajští hygienici ve čtvrtek odpoledne vydali dvě nová mimořádná opatření. Spokojeni mohou být provozovatelé koupališť nebo sportovci, těch se totiž dotýká rozvolnění dosud platných opatření.

Nadávala, plivala a nakonec hodila kámen do okna tramvaje. Mladou výtržnici museli zadržet policisté

6. srpna 2020 9:08 | Ostrava-město | Redakce

Agresivní a nevybíravé chování zažili cestující v ostravské MHD. Pětadvacetiletá žena doslova řádila v tramvaji linky číslo 12 během úterního odpoledne. K její smůle byli na místě i kontroloři Dopravního podniku Ostrava.

Skvělá zpráva! Policista zasažený bleskem se uzdravil, po propuštění z nemocnice poděkoval kolegovi a zdravotníkům

4. srpna 2020 14:14 | Celý MS kraj | Redakce

Lékaři po více než týdenní hospitalizaci v úterý propustili policistu (35), kterého ve službě v Beskydech zasáhl blesk. Muž byl v péči odborníků Kliniky popáleninové medicíny a rekonstrukční chirurgie Fakultní nemocnice Ostrava.

Horská služba Jeseníky ošetřovala dva těžce zraněné cyklisty v oblasti Karlova

31. července 2020 15:34 | Celý MS kraj | Redakce

Hned dvakrát během 24 hodin musel letět vrtulník pro těžce zraněné cyklisty na Karlov pod Pradědem, včera ke čtrnáctileté dívce, dnes pro padesátiletého muže.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více