Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Devítileté dítě na koloběžce bez přilby vjelo pod jedoucí auto. Policisté nabádají rodiče, aby dávali na děti pozor

20. července 2020 11:30 | Havířov | Redakce

Dopravní policisté vyšetřují nehodu, která se v neděli odpoledne stala v Havířově. Devítileté dítě tam na koloběžce a především bez přilby vjelo pod kola jedoucího auta.

Skončí ředitelka krajských hygieniků Svrčinová? Vyzval ji k tomu ministr Vojtěch

19. července 2020 21:08 | Celý MS kraj | Redakce

"Přestože jsou přijatá opatření v Moravskoslezském kraji jednoznačně správná, ředitelka KHS Pavla Svrčinová absolutně nezvládla komunikaci s místní samosprávou i s veřejností." Takto se v neděli vyjádřil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) pro CNN Prima NEWS, napsal to v SMS zprávě.

Ve Vyšních Lhotách hořela hospodářská budova

19. července 2020 15:51 | Frýdek-Místek | Redakce

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v sobotu odpoledne u požáru hospodářské budovy v obci Vyšní Lhoty u Frýdku-Místku. Oheň zde napáchal škodu za sto tisíc korun.

Tiskový brífink k mimořádnému opatření Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje - 17. 7. 2020

17. července 2020 19:27 | Celý MS kraj | Redakce

Nabízíme záznam tiskového brífinku k mimořádnému opatření Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje č. 15/2020. Brífink proběhl v pátek 17. července 2020 ve 14 hodin.

Auto shořelo skoro na popel. Podívejte se na zásah hasičů v Ostravě-Muglinově

16. července 2020 9:45 | Ostrava-město | Redakce

Naštěstí bez zranění, ale s vysokou škodou skončil ve středu odpoledne požár Mazdy CX7 v Ostravě-Muglinově. Řidič ucítil kouř během jízdy, proto zastavil. Zlikvidovat požár pak brzy přijely dvě jednotky profesionálních hasičů.

Tragédie na skalách pod Kružberkem: horolezec nepřežil pád z cvičné skály

15. července 2020 10:52 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté vyšetřují tragickou událost, která se stala na cvičné horolezecké skále nedaleko přehrady Kružberk. Čtyřiačtyřicetiletý muž spadl při výstupu z výšky zhruba 20 metrů i přesto, že byl podle policie jištěn horolezeckým lanem a sedákem.

Tragédie v řadách moravskoslezské policie, náměstek Radím Daněk se zastřelil

1. července 2020 14:30 | Celý MS kraj | Redakce

Tragédie a obrovský šok pro moravskoslezskou policii! Ve středu ráno zemřel jeden z krajských důstojníků, náměstek policejního ředitele plukovník Radím Daněk. Podle dostupných informací se zastřelil ve služebním autě u přehrady v Bravanticích.

Už zase? Silný déšť opět úřadoval v MS kraji. Voda znovu zaplavila sklepy a domy, zasahují hasiči, policie i dobrovolníci

26. června 2020 21:05 | Celý MS kraj | Redakce

Další silná bouřka s přívalovými dešti se přehnala přes část Moravskoslezského kraje. Voda na některých místech opět vytopila rodinné domy, sklepy a pozemky. III. povodňový stupeň začal platit na řece Polančici, která protéká Polankou nad Odrou. Z pátku na sobotu zasahovali hasiči v kraji u 266 událostí.

Letečtí záchranáři z Ostravy byli povoláni k záchraně vodáků ve Vsetínské Bečvě, jednoho z nich oživovali hodinu a čtvrt

23. června 2020 18:35 | Celý MS kraj | Redakce

Moravskoslezští letečtí záchranáři byli v pondělí 22. června v podvečer požádáni o pomoc svými zlínskými kolegy. Na pomoc vyrazili k rozvodněné Vsetínské Bečvě, ve které se poblíž obce Hovězí převrátili v proudu řeky dva vodáci.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více