Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Hygienici poslali do 14denní karantény celý A tým FK Fotbal Třinec, jeden hráč je pozitivní na COVID-19

23. června 2020 14:51 | Celý MS kraj | Redakce

Krajští hygienici nařídili karanténní opatření v druholigovém A týmu FK Fotbal Třinec. Jeden z hráčů se totiž nakazil nemocí Covid-19. Tým si minimálně 14 dnů nezahraje. O dalším průběhu soutěže rozhodne LFA.

VIDEO: Rozvodněná Ostravice uvěznila muže poblíž břehu, pomohl mu kolemjdoucí pejskař

22. června 2020 22:20 | Frýdek-Místek | Redakce

Řeka Ostravice ve Frýdku-Místku málem strhla muže, který poblíž břehu vstoupil nebo spadl do vody. Nešťastník se kvůli silnému proudu nemohl dostat na břeh, pomohl mu až kolemjdoucí pejskař. Incident zachytila na mobilní telefon žena, která situaci viděla z nedalekého mostu.

11 sestřiček a 1 lékařka. Nemocnice v Karviné-Ráji kvůli nákaze COVID-19 uzavřela lůžková oddělení chirurgie

22. června 2020 18:06 | Karviná | Redakce

Vedení nemocnice v Karviné-Ráji zareagovalo na složitou personální situaci a uzavřelo obě lůžková oddělení chirurgie. Pozitivní testy na COVID-19 totiž vyšly jedenácti zdravotním sestrám a jedné lékařce. Navíc dalších více než 30 zaměstnanců muselo do karantény.

FOTOGALERIE: Hasiči likvidují následky sesuvu půdy v Lubině, nejnáročnější bylo dostat větve z drátů

22. června 2020 15:56 | Celý MS kraj | Redakce

Následky sesuvu půdy na podmáčeném svahu v kopřivnické místní části Lubina během pondělí likvidovali hasiči. Svah se utrhl v neděli mezi tamní hasičárnou a odbočkou na Větřkovickou přehradu. Na místě se vyvrátilo deset vzrostlých stromů, které dopadly na rodinný dům.

Další tragédie spojená s požárem. Tentokrát v Karviné - Mizerově

13. června 2020 13:38 | Karviná | Redakce

Po čtvrteční tragické události ve Václavovicích na Ostravsku, kde výbuch v kutilské dílně připravil o život místního seniorka, zasahovali moravskoslezští hasiči a policisté v pátek odpoledne u dalšího požáru, při kterém zemřel člověk.

Žena si na poště přivlastnila nalezených 26 tisíc korun, zapomněla je tam 80letá stařenka

11. června 2020 10:03 | Frýdek-Místek | Redakce

O 26 tisíc korun přišla osmdesátiletá stařenka poté, co peníze omylem zapomněla spolu se svými věcmi na poště ve Frýdku-Místku. Odložené obálky se zmocnila šedesátiletá žena. Nedošlo jí, co se může stát. netrvalo to dlouho a peníze si přišli vyzvednout policisté.

Covid-19 na Karvinsku: pozitivní testy má sedm zdravotních sester v rájecké nemocnici, nakažené hlásí i nemocnice v Bohumíně

9. června 2020 11:59 | Celý MS kraj | Redakce

Pozitivní testy na COVID-19 má sedm zdravotních sester oddělení Chirurgie 2 v Nemocnici s poliklinikou Karviná-Ráj. Informaci přinesl Moravskoslezský kraj, který je zřizovatelem tohoto zdravotnického zařízení.

Policisté nevěřili vlastním očím. Silně opilý řidič jim zastavil u auta a na něco se přišel zeptat

8. června 2020 8:39 | Ostrava-město | Redakce

Zatímco v mnoha případech musí moravskoslezští policisté opilé řidiče doslova nahánět, v pondělí 8. června se setkali se zvláštním úkazem.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více