Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

54letý opilý cizinec najel na dálnici v protisměru, zavinil dopravní nehodu

31. července 2020 11:43 | Celý MS kraj | Redakce

Další incident na dálnici vyšetřují dopravní policisté Moravskoslezského kraje. Ve čtvrtek 30. července kolem 20. hodiny jim bylo nahlášeno, že na dálnici D1 v katastru Ostravy jede auto v protisměru. Okamžitě vyjeli k místu.

Neuvěřitelný hyenismus v Přívozu: muž dostal epileptický záchvat, místo pomoci ho někdo okradl

31. července 2020 8:59 | Celý MS kraj | Redakce

Na policii v Ostravě-Přívozu přišel 39letý muž oznámit krádež téměř 6.000 korun. O peníze přišel během epileptického záchvatu. Místo pomoci, ho někdo sprostě okradl.

BMW usmrtilo cyklistu u Třince. Řidič auta z místa nehody ujel, pátrá po něm policie

29. července 2020 20:08 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté vyšetřují tragickou dopravní nehodu, která se stala krátce před devatenáctou hodinou na silnici číslo 468. Na mostě nad železniční tratí nedaleko železniční stanice Ropice tam osobní auto BMW tmavší barvy srazilo projíždějícího cyklistu.

Na noční požár v Porubě upozornily obyvatele domu kočky, hasiči evakuovali desítky lidí

29. července 2020 8:57 | Ostrava-město | Redakce

Kočkám mohou zřejmě vděčit za záchranu života obyvatelé jedenáctipatrového domu v Ostravě-Porubě. V noci z úterý na středu tam zasahovali hasiči u požáru jednoho z bytů.

Ve Štítině se dívka napíchla rukou na plot, hasiči museli odstřihnout dráty

26. července 2020 6:40 | Celý MS kraj | Redakce

Ve Štítině na Opavsku se dívka napíchla rukou na plot z “kari” sítě. Nešťastná událost se přihodila v sobotu v podvečer.

45letá žena neuřídila svůj stav ani auto, s téměř 3 promilemi alkoholu havarovala

22. července 2020 9:18 | Celý MS kraj | Redakce

Policisté vyšetřují nehodu, kterou způsobila 45letá žena. Do auta usedla v úterý 21. 7. večer, jenže před jízdou pořádně popíjela. Na ulici Hřbitovní ve směru do Českého Těšína pak nezvládla zatáčku a s autem skončila v oplocení domu.

Čtyři zranění po dvou ranních nehodách, hasiči zasahovali v Dolním Benešově a v Děhylově

21. července 2020 15:29 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě ranní dopravní nehody nedaleko od sebe zaměstnaly hasiče v Dolním Benešově a v Děhylově. U první, která se stala před půl osmou, se zranily tři osoby, z toho dvě vážně. U druhé o víc než půl hodiny později museli hasiči vyprostit řidiče osobního auta.

Soud zrušil rozhodnutí rektora OU o odvolání docenta Martínka z funkce děkana Lékařské fakulty

21. července 2020 15:22 | Celý MS kraj | Redakce

Krajský soud v Ostravě dnes v poledních hodinách zrušil rozhodnutí rektora Ostravské univerzity o odvolání docenta Martínka z funkce děkana Lékařské fakulty. Z hlediska faktického nemá toto rozhodnutí soudu na aktuální působení docenta Martínka na Lékařské fakultě žádný vliv, protože do funkce děkana již byl vrácen tzv. předběžným opatřením Krajského soudu v Ostravě v únoru tohoto roku.

Tiskový brífink po jednání Bezpečnostní rady Moravskoslezského kraje - 20. 7. 2020

20. července 2020 20:49 | Celý MS kraj | Redakce

Nabízíme záznam tiskového brífinku po jednání Bezpečnostní rady Moravskoslezského kraje. Brífink proběhl v pondělí 20. července 2020 v 11:30 hodin. Bezpečnostní rady se mimořádně zúčastnil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který už od rána zjišťoval podrobnosti k fungování chytré karantény a situaci v našem kraji. Ředitelka krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová uznala chybu v komunikaci při vyhlášení zpřísňujících opatření v pátek a slíbila, že bude všechny další změny nejprve komunikovat na bezpečnostní radě kraje.

Konec těžby ve všech dolech OKD? Nejspíš v letech 2021 nebo 2022. Co bude dál?

20. července 2020 15:48 | Celý MS kraj | Redakce

Z materiálu, který má v pondělí na stole česká vláda, vyplývá, že kromě navýšení základního kapitálu státní společnosti Prisko, by firma OKD měla ukončit těžbu na všech svých dolech na konci roku 2021 nebo v roce 2022. Podle ČTK tuto variantu označilo za nejvhodnější i samotné představenstvo společnosti OKD.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více