Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Redakce

Nemocný muž upadl do bezvědomí, mezitím ho někdo okradl. Policie hledá případné svědky

10. září 2020 9:26 | Havířov | Redakce

Další případ lidského hyenismu vyšetřují havířovští kriminalisté. Zatím neznámý zloděj v Prostřední Suché okradl muže, který upadl do bezvědomí.

Ostravská univerzita boduje. Entomologové objevili nový druh hmyzu a IT tým předčil světovou konkurenci v Japonsku

8. září 2020 10:01 | Celý MS kraj | Redakce

Biologové Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity (PřF OU) objevili v jantaru nové fosilní druhy hmyzu z časů dinosaurů. Jejich nálezy můžou do budoucna pomoci s odhalením některých vývojových otazníků u vybraných živočichů. S popisy zhruba 100 milionů let starých fosílií se dostali na stránky prestižních vědeckých časopisů.

Stovky litrů alkoholu, tisíce cigaret a tuny tabáku. Celníci v MS kraji ani během pandemie nezahálejí

7. září 2020 13:25 | Celý MS kraj | Redakce

I když se kvůli koronavirovým opatřením museli ostravští celníci vrátit na hranice, během nouzového setavu se zaměřovali nejvíc na kontrolu dokladů a povolení překročit hranici. Přesto od počátku roku zajistili spoustu nelegálního zboží - neznačený alkohol, nekolkované cigarety, padělky nebo drogy a odhalili nelegálně zaměstnané cizince.

Opavští zastupitelé posvětili novou koalici, radnice má nové vedení

7. září 2020 11:13 | Opava | Redakce

Opavští zastupitelé dnes zvolili mírně obměněné vedení města. Hnutí Piráti a Opavané, které koalici opustilo koncem srpna, nově nahradí Česká strana sociálně demokratická. Její člen Petr Orieščík, starosta městské části Suché Lazce, se pak stal novým náměstkem primátora, který ve funkci nahradil zástupkyni Pirátů a Opavanů Hanu Brňákovou. Změní se i obsazení rady, kromě Petra Orieščíka do ní města zasednou ještě René Černohorský za ČSSD a Dalibor Hudec za Zelenou pro Opavu, kteří nahradí odvolané Piráty Pavla Kořízka a Jana Štěrbu.

Ostrava hostila novou kryptokonferenci ChainCamp

7. září 2020 10:41 | Ostrava-město | Redakce

Virtuální měna Bitcoin získává stále větší pozornost. Co je to Bitcoin, jak se používá, jakou má budoucnost, ale i spoustu ekonomických informací se mohli dozvědět návštěvníci konference ChainCamp, pořádané v aule VŠB.

VIDEO: Dva zloději okradli spícího, ale celou dobu je sledovaly kamery. Zásah strážníků pak netrval dlouho

7. září 2020 9:04 | Ostrava-město | Redakce

Potenciálně snadnou kořist si na jedné z tramvajových zastávek v Moravské Ostravě vyhlédli dva muži. Absolutně ale netušili, že ve stejnou dobu je sleduje strážník obsluhující městský kamerový systém.

Krajská hygienická stanice na konci srpna zruší dvě mimořádná opatření, platit pak budou celostátní

28. srpna 2020 12:05 | Celý MS kraj | Redakce

Dvě mimořádná opatření, která Krajská hygienická stanice v Ostravě vydala v pátek 14. srpna, budou k půlnoci z 31. srpna na 1. září zrušena. Situace v Moravskoslezském kraji se totiž podle hygieniků významně zklidňuje a nevykazuje žádný růst rizika.

Policie obvinila muže, který vraždil na tržnici ve Frýdku-Místku

27. srpna 2020 14:34 | Celý MS kraj | Redakce

Necelých 24 hodin po zadržení stačilo policii k obvinění muže, který ve Frýdku-Místku nožem usmrtil 39letého muže. Hrůzná událost otřásla městem v pondělí večer. Incident se stal na tržnici u Antonínova náměstí, muž poté z místa odešel a policie po něm pátrala do středy 26. srpna.

Žena na kole srazila čtyřleté dítě, místo pomoci ale odjela, teď po ní pátrá policie

27. srpna 2020 10:45 | Ostrava-město | Redakce

AKTUALIZACE: Policie již zná totožnost ženy. Policisté pátrají po totožnosti ženy, která se 24. srpna 2020 v 10:56 na kole srazila s dítětem. Incident se stal na ulici Ruská před Ostravar Arénou v Ostravě-Vítkovicích.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více