Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Policisté žádají o pomoc při pátrání po spolupachatelích

7. dubna 2010 0:00 | Orlová | Renáta E. Orlíková

Moravskoslezští policisté pokračují ve vyšetřování pokusu trestného činu vraždy. Ze skutku obvinili muže, který v noci v neděli 28. března v Orlové na Karvinsku zajistil proti otevření vrata garáže a zapálil před ní různé věci. Věděl, že v garáži je muž a žena. Dvojice naštěstí kouř ucítila a přivolala mobilním telefonem pomoc. Z pasti tak unikla. Muž i žena však mohli uhořet, nebo se udusit.

Hasiči zachránili parašutistu v Beskydech

6. dubna 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Dva lezecké týmy Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic ve Frýdku-Místku a Ostravě-Porubě vyjely v sobotu 3.4.2010 odpoledne do Beskyd na horu Ondřejník zachránit staršího sportovce, který skončil na stromě se svahovým padákem.

Syn se pokusil zavraždit svého otce

2. dubna 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

30. března přišel na obvodní oddělení Policie ČR poškozený 63letý muž z Ostravy, který měl mnohačetné bodné a řezné rány téměř po celém těle. Na základě šetření bylo zjištěno, že se skutku dopustil jeho syn, kterého následně policisté zadrželi.

Škola na Rostislavově ulici v Ostravě-Vítkovicích se prodává

1. dubna 2010 9:01 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ostravští zastupitelé rozhodli o prodeji Základní školy v Ostravě-Vítkovicích v Rostislavově ulici společnosti Porg, která zde otevře pobočku soukromého gymnázia a základní školy, jenž v Praze řídí Václav Klaus mladší. Proti tomuto rozhodnutí se však brání rodiče, argumenty městského obvodu o rapidním poklesu žáků však byly silnější.

S loutkařem Janem Krulikovským o jeho divadelním životě

1. dubna 2010 6:35 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

S dnešním hostem Janem Krulikovským, divadelním nestorem a hlavně loutkařem z Frýdku-Místku, si budeme povídat především o jeho divadelním životě a životních úspěších.

Šenovská knihovna se bude muset vystěhovat do nevyhovujících prostor

31. března 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Knihovna v Šenově na Havířovsku působí v prostorách mateřské školy zhruba dvacet let. V poslední době však přibývá dětí a knihovna se musí vystěhovat do jiných prostor. Ve vesnici se však podobně velký prostor nenachází, a tak se knihovna bude muset vystěhovat do malých a nevyhovujících prostor.

Lidé málem uhořeli v úmyslně zapálené garáži

31. března 2010 0:00 | Karviná | Renáta E. Orlíková

Moravskoslezští kriminalisté obvinili 45letého muže z Karvinska z trestného činu vraždy. Obviněný se pokusil upálit osoby, které pobývaly v garáži. Dveře garáže zjistil z venku a znemožnil tak osobám únik. Před garáž položil věci a vše zapálil.

Nález mrtvoly dítěte v Cieszynie v Polské republice

30. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Policisté z Cieszyna (Polská republika) zjišťují okolnosti smrti a totožnost chlapce, jehož ostatky byly nalezeny 19. března 2010 v Cieszynie. Těla ležícího v rybníku na periferiích města (zhruba 3,5 kilometru od státní hranice s ČR) si všimli dva kolemjdoucí chlapci. Patolog určil věk chlapce, jehož tělo bylo z rybníku vyzvednuto, v rozmezí od 1,5 do 3 let.  

Ostrava stále bojuje o bezplatnou městskou část dálnice

29. března 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ostravští řidiči musí platit dálniční poplatky i na městském úseku dálnice D1, a to i přes to, že v Praze a Brně jsou tyto úseky bezplatné. Primátor Kajnar již před časem kvůli zhoršené kvalitě ovzduší, kterému napomáhá přetížená dopravní síť zvažoval žalobu k ústavnímu soudu.

Protipovodňová opatření na řece Bílovce ve Velkých Karlovicích

28. března 2010 13:02 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Letošní dlouhá zima je konečně definitivně pryč. Bohatá sněhová nadílka roztála, aniž by nadělala v povodí řek a potoků škody. Obavy z tajícího sněhu už nemusí mít například obyvatelé Velkých Albrechtic na Novojičínsku. A to díky protipovodňovým opatřením na řece Bílovce.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více