Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Hasiči zachraňovali auto z bohumínského potoka

28. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Bohumíně a Ostravy-Zábřehu zasahovaly v pátek 26.3.2010 vpodvečer ve Starém Bohumíně (okres Karviná) ve Slezské ulici u následků dopravní nehody. Z místního potoka museli hasiči vyprostit osobní automobil Seat.

V Olši utonuli dva mladí muži

28. března 2010 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Profesionální a dobrovolní hasiči, policisté a strážníci pátrali od pátečního večera 26.3.2010 na českém břehu hraniční řeky Olše po dvou pohřešovaných mužích zhruba kolem 30 let. První pohřešovaný muž byl nalezen kolem páteční půlnoci, druhý v sobotu 27.3.2010 ráno - oba byli již utonulí.  

Předseda ODS Mirek Topolánek odstoupil z jihomoravské kandidátky

27. března 2010 0:22 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Předseda ODS Mirek Topolánek ve čtvrtek odstoupil z jihomoravské kandidátky pro volby do Sněmovny, kterou vedl. Jako stranického volebního lídra za sebe navrhl místopředsedu strany Petra Nečase. K rezignaci ho vyzvala Výkonná rada ODS, která mu také doporučila, aby zvážil setrvání v čele strany.

Hana Štěpánová o Seznamce Slezské diakonie

26. března 2010 18:02 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Navázat vztah ve středním věku je v dnešní uspěchané době čím dál tím obtížnější. Slezská diakonie proto příchází se "Seznamkou." Co to znamená vysvětluje Hana Štěpánová, mluvčí této organizace.

První větší požár lesního porostu v kraji

26. března 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

Osm jednotek hasičů z Frýdecko-Místecka a také letadlo Letecké hasičské služby ze Zlína zasahovalo ve čtvrtek 25.3.2010 po poledni v oblasti Palkovické hůrky (okres Frýdek-Místek) u požáru 6 hektarů lesa.

Pracovnice finančního úřadu dojíždějí do vzdálených obcí

25. března 2010 8:40 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Finanční úřady v Moravskoslezském kraji umožnily občanům podat daňová přiznání v domácích podmínkách. Úřednice vyjely na venkov, aby lidé nemuseli, hlavně ze vzdálenějších míst, zdlouhavě cestovat do města. Služba se osvědčila například v Bukovci, který je nejvýchodnější obcí České republiky.

Ostrava vybuduje do roku 2012 Komunitní centrum

24. března 2010 20:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

V současné době funguje na území města Ostravy jen velmi malý počet zařízení pro děti s různě těžkým postižením. Většinou se o děti starají do osmnácti let, ale další navazující zařízení v celém Moravskoslezském kraji zatím není. Proto přichází město Ostrava s projektem Komunitního centra, které by mělo být dokončeno v roce 2012.

Host dne: Pavel Drobil (ODS) o ovzduší v Moravskoslezském kraji

24. března 2010 16:41 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

S Pavlem Drobilem, lídrem kandidátky pro volby do Poslanecké sněmovny České republiky, si budeme povídat o smogu a nutnosti zlepšení životního prostředí v Moravskoslezském kraji.

Využil nepozornosti a kradl v objektu čerpací stanici

24. března 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Po dosud neznámém pachateli, který odcizil finanční hotovost z objektu čerpací stanice dne 25.2.2010, pátrají ostravští policisté. Ke krádeži došlo během několika minut, konkrétně v době od 03.40 hodin do 03.55 hodin dne 25.2.2010 v Ostravě-Vítkovicích na Plzeňské ulici.

V Ostravě - Dubině se srazily dvě tramvaje

23. března 2010 18:49 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dnes před půl třetí odpoledne došlo ke srážce dvou tramvají v Ostravě-Dubině. Řidičku jedné z nich odvezla záchranná služba v šoku do nemocnice, další tři cestující byli zraněni lehce.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více