Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Klub Futra nejen rozšiřuje své projekty pro mládež

26. září 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Pět Pé. Takto se jmenuje zcela nový projekt pro děti, do kterého se může zapojit každý z obyvatel Orlové starších 18 let. Projekt se nyní rozbíhá v Nízkoprahovém zařízení a klubu Futra. A patří k mnoha novinkám, které Futra po prázdninách připravila.

Orlovský sraz veteránů byl oslavou staré techniky

21. září 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Již druhým rokem mohla celá Orlová obdivovat krásu starých automobilů, motocyklů i vojenské techniky. Městem projel v neděli druhý ročník veteránského auto-moto srazu, který organizoval místní spolek Václavka.

Orlovský Běh za zdravím nabídl sport i zábavu

21. září 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Stovky lidí dorazilo na nedělní Orlovský běh za zdravím, který pravidelně organizuje Město Orlová a Komise zdravého města. Na účastníky čekala běžecká, chodecká i cyklistická trasa a taky pestrý a zábavný doprovodný program.

Orlovská Spirála nabídne prostory dětem i veřejnosti

22. června 2012 5:13 | Orlová | Richard Kutěj

Klub Spirála se chystá na rekonstrukci svých hřišť a venkovních prostor, které pak budou sloužit tamním dětem i lidem z okolí. Tento projekt klubu uspěl u nadačního programu Sídliště žije. A tento týden se zde konalo velké setkání lidí, kteří zde mohli sdělit své představy a názory na to, jak by nová hřiště a upravené prostory mohly do budoucna sloužit.

Orlovský jarmark nabídl kabaret i koncerty

22. června 2012 4:17 | Orlová | Richard Kutěj

Švejkovy manévry, historickou módní přehlídku, hasičskou soutě, ale i špičkové koncerty v doprovodném programu. To vše nabídl letošní ročník Orlovského jarmarku na Starém náměstí a v jeho okolí.

Orlovský fotbal slaví historický úspěch

21. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Historický úspěch se letos podařil fotbalovému klubu FK Slavia Orlová. A tým mužů postoupil do Moravskoslezské fotbalové ligy a závěrečný zápas letošní divizní sezony se tak nesl v duchu zasloužených oslav. Před klubem zároveň stojí spousty tvrdé práce na přípravě pro další sezonu.

Klub Futra uspořádal Alternativní den města

21. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Klub Futra patří již dlouhodobě k nejlepším a nejaktivnějším klubovým prostorům v rámci celého našeho regionu. Potvrdila to i víkendová Alternativní scéna Dnů města Orlové, která nabídla několik špičkových kapel, které patří mnohdy k tomu nejlepšímu, co můžeme potkat na klubových pódiích v naší republice.

Lidé navrhují další využití letního kina

13. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Projekt Letňák areál pro všechny vstoupil do další fáze. Minulý týden se v areálu letního kina sešli zástupci města, domu kultury, několika městských organizací i obyvatelé města, aby si vyměnili své názory na to, jak by měl areál vypadat a sloužit celému městu po plánované rekonstrukci.

Hasiči z Poruby slaví 105 let od svého založení

13. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

105 let svého trvání slaví letos Sbor dobrovolných hasičů Orlová-Poruba. Sbor patří mezi ty nejaktivnější v rámci celého bývalého okresu. A protože se má za svou historii určitě čím pochlubit, uspořádal nyní ve své porubské zbrojnici velkou výstavu současné i historické techniky a dalších zajímavostí.

Den bezpečnosti byl plný akcí i dobré zábavy

13. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Akční ukázky se v areálu střídaly celé odpoledne. A každý si tak přišel na své. Krom toho řada lidí využila možnosti prohlédnout si Orlovou z kokpitu vrtulníku. Jiným učarovala přehlídka sportovních vozů a motocyklů či vystavená technika. A další zájemci si prohlíželi zbraně, nebo zkoušeli své schopnosti na paitnbalové střelnici.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více