Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostrava schválila ceník pro služby veterinářky

16. října 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Městská veterinářka, která se stará o psy z ostravského útulku, ošetří psy mnohem levněji, než soukromí lékaři. Radní města schválili ceník služeb, ze kterého vyplývá, že se pejskaři nemusejí bát, že se jim zaběhne pejsek a bude potřebovat ošetření. S nemocným psem, ale za touto veterinářkou ostravané nemohou.

Centrální ostravský obvod chce zakázat pochod radikálů

16. října 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policii čeká v sobotu v Ostravě zřejmě další těžká zkouška. Radnice centrálního městského obvodu totiž chce zakázat pochod radikálů "Proti cikánskému rasismu a policejnímu násilí." Podle organizátora akce se ale extremisté sejdou stejně a bude tak na policii aby zajistila rozpuštění demonstrace.

Kriminalisté hledají další svědky v případu vraždy ve Skřipově

15. října 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Kriminalisté stále marně pátrají po vrahovi, který před dvěma týdny usmrtil 39letou ženu na poště ve Skřipově. Vyšetřovatelům by pomohlo, kdyby se přihlásil zákazník, který byl na poště jako poslední těsně před 17 hodinou a koupil si obálku a dárkovou tašku.

Sdružení Vzájemné soužití chce koupit Přednádraží

14. října 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Do Přednádraží v Ostravě by se ještě přece jen mohl vrátit život. Občanské sdružení Vzájemné soužití má totiž plán na jeho záchranu. Dokonce bylo připraveno na dražbu, která se měla uskutečnit v minulém týdnu. Jestli se ale podaří domy koupit není jisté.

Kraj dostane další miliony na investice

11. října 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj dostane miliony, které měly být původně rozděleny mezi všechny kraje z celé země. Domluvili se na tom dnes v Ostravě hejtmani na mimořádném zasedání asociace krajů. O dalších opatřeních proti krizi v regionu jednali společně s ministry.

Stát vyhrál v arbitráži kvůli vadám na dálnici D47

10. října 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Firmy které budovaly dálnici D47 si účtovaly některé částky neoprávněně. Rozhodl o tom rozhodčí soud. Rozhodnutí je klíčové hlavně pro další soudní spory, které se týkají mnohem vyšších částek, než 12 a půl milionu kč, jež stát vymohl v tomto případě.

Ostravská univerzita shání dárce těl

10. října 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská univerzita se potýká s nedostatkem těl pro výuku mediků. Proto hledá dárce, kteří po smrti věnují své ostatky k vědeckým účelům. Ústav anatomie lékařské fakulty naopak garantuje dárci, že s jeho tělem bude nakládáno podle zásad lékařské etiky.

V kraji zase začíná smogové období

10. října 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Téměř v celém Moravskoslezském kraji se dnes hůře dýchalo. Může za to prach, jehož povolená koncentrace byla v některých lokalitách překročena i čtyřnásobně. To je například případ Ostravy - Zábřehu. Situace se začne zlepšovat nejdříve ve středu.

Pěstováni marihuany se stává doménou Vietnamců

8. října 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policisté vypátrali v centru Ostravy další dvě pěstírny marihuany a opět drogu pěstovali Vietnamci. I když spolu oba případy nesouvisejí, jsou si velmi podobné jednak velkým množstvím drogy a také odborným způsobem pěstování. Je také zajímavé, že za drogami znovu stojí Vietnamci.

Obyvatelé Skřipova se bojí vraha

8. října 2013 0:00 | Opava | Tomáš Kořistka

Už týden uplynul od chvíle, kdy byla v obci Skřipov na Opavsku nalezena v tratolišti krve mrtvá pracovnice pošty. Kriminalisté po vrahovi zatím pátrají marně. Obyvatelé mají strach. Je možné, že vraždil někdo z nich a tak je atmosféra malé vesnice stále pochmurnější.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více