Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostrava si připomněla Den boje za svobodu a demokracii. Setkání tradičně moderoval 90letý Leo Žídek

16. listopadu 2022 10:24 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ve foyeru ostravského magistrátu se uskutečnilo tradiční setkání k výročí Dne boje za svobodu a demokracii, které pořádá konfederace politických vězňů. V dnešních dnech je obzvlášť důležité si znovu připomínat, že demokracie rozhodně není samozřejmostí.

Podle odvolacího soudu lékař nepochybil. Nic prý nenasvědčovalo úrazu hlavy

15. listopadu 2022 12:36 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Odvolací soud v Ostravě osvobodil lékaře novojičínské nemocnice, který byl okresním soudem odsouzen za odbyté ošetření zraněné ženy. Ta totiž ochrnula kvůli krvácení do mozku. Podle odvolacího soudu lékař postupoval správně, protože zranění hlavy nic nenasvědčovalo.

Strážníci začali s kontrolami chatovišť. Majitelé chat by neměli podceňovat jejich zabezpečení

15. listopadu 2022 12:22 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

S příchodem chladného počasí už ostravští strážníci začali s kontrolami chatových oblastí. Využívají k tomu jízdní oddíl a také kynology se svými svěřenci. Opuštěné chaty jsou totiž oblíbeným terčem zlodějů.

Za tři bodné rány přijala žena 7,5 roku. Dohoda o vině a trestu urychlila proces.

14. listopadu 2022 13:04 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Sedm a půl roku by měla strávit ve vězení žena z Havířova, která v opilosti zezadu zaútočila na svého přítele a jen díky jeho aktivní obraně ho neubodala. Muž jí prý odpustil a dokonce přiznal, že by od jejího potrestání ustoupil úplně.

MNO má nové ARO i chirurgii. Rekonstrukce pokračuje v plném provoze

14. listopadu 2022 12:45 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Městská nemocnice Ostrava pokračuje v cestě stát se nejmodernějším zařízením v kraji. V těchto dnech byla dokončena rekonstrukce a modernizace oddělení ARO a chirurgie. Vše je prováděno za plného provozu.

Při honičce s policií se řidiči v autě vyměnili za jízdy. Policisté to ale natočili

11. listopadu 2022 12:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policisté z Ostravy museli absolvovat další honičku aut a i tentokrát byli úspěšní. Vozidlo nakonec dobrovolně zastavilo. Chvíli před tím, ale nevěřili vlastním očí, když se muži na předních sedadlech stíhaného vozu za jízdy vyměnili.

V Ostravě byli uctěni váleční veteráni. Poprvé se slavnostní akt konal u nového památníku

11. listopadu 2022 12:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V létě byl v centru Ostravy dokončen památník válečných veteránů a tak mohl být poprvé vzpomínkový akt ke Dni válečných veteránů oslaven na tomto důstojném místě. V době, kdy přímo na našem kontinetu zuří válka, je obzvlášť důležité na veterány nezapomínat.

Hledaný muž se pod uzávěrem plynu skrýval marně. Všiml si ho policista v civilu

10. listopadu 2022 12:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Místnost s uzávěrem plynu v bytovém domě v Ostravě-Porubě se stala útočištěm odsouzeného muže, který se vyhýbal nástupu trestu. Měl ale smůlu, protože si jej na ulici všiml ve svém volnu policista a přivolal kolegy. Ti ho pak donutili ke kapitulaci.

Aplikace poradí Ostravanům s odpadem. V chytrém telefonu ji může mít každý

9. listopadu 2022 13:12 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Společnost OZO Ostrava nabízí obyvatelům města aplikaci, která jim pomůže v nakládání s odpadem. Mohou si ji stáhnout zdarma do svého mobilního telefonu a najdou v ní vše, co mohou potřebovat vědět o službách, které firma nabízí.

Obnova těžby na šachtách by trvala 6 let. To už by MS kraji nepomohlo

9. listopadu 2022 12:01 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Nejdříve za 6 let by se znovu mohlo těžit uhlí na uzavřených dolech na Karvinsku. Vyplývá to ze studie, kterou vypracovali odborníci kvůli energetické krizi. Stejnou dobu ale bude trvat přechod tepelných elektráren od uhlí na plyn a tak by Moravskoslezskému kraji otevření šachet příliš nepomohlo.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více