Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Opice mají v ostravské ZOO nové bydlení. Ocení ho nejen Giboni a makakové, ale i návštěvníci

15. srpna 2022 10:29 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

ZOO Ostrava neustále vylepšuje a zdokonaluje podmínky pro chov zvířat a každým rokem se tak otevírají zcela nové nebo nebo zrekonstruované expozice. Nyní přišly na řadu dva druhy vzácných primátů - do nového se stěhují makakové a giboni.

Zloději ukradli humanitární pomoc. Do odstaveného vagónu se vloupali už dvakrát

15. srpna 2022 10:24 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zlodějům není nic svaté a ukradou prostě cokoliv. Jejich pozornosti neunikla ani humanitární pomoc, která byla uložena na nádraží v Bohumíně ve vagónu. Terčem zlodějů se stala už dvakrát.

Nová sportovní hala v Třebovicích už má střechu. Ani krize ve stavebnictví ji příliš neprodražila

12. srpna 2022 13:02 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava chce, aby její obyvatelé co nejvíce sportovali a proto se snaží vytvořit co nejlepší podmínky dotacemi do infrastruktury. V poměrně krátké době tak vyrůstá už čtvrtá sportovní hala tentokrát v Třebovicích. I přes problémy se stavebním materiálem jede projekt podle plánu.

Krádeže katalyzátorů jsou mezi zloději oblíbené. Další zloděj byl dopaden díky všímavému občanovi

11. srpna 2022 12:21 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Přímo při činu dopadli ostravští policisté zloděje, který se specializoval na krádeže katalyzátorů přímo z aut. Byl tak drzý, že výfuky řezal ve dne, protože v noci by byl hluk podezřelý. Přiznal se k 15 skutkům.

Projekt dobrovolných zachránců je úspěšný. Pomohli zachránit mnoho životů

11. srpna 2022 10:56 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jistě už jste slyšeli o projektu dobrovolných zachránců, kteří jsou vysílání k případům společně se záchrannou službou. Povoláváni jsou dobrovolníci, kteří se nacházejí poblíž události a je tedy předpoklad, že budou u pacienta první. Počet zachráněných ukazuje, že se projekt osvědčil.

Záchranka dá zraněnému krev už ve vrtulníku. MS kraj je druhý v zemi, kde se tato novinka zavádí

10. srpna 2022 10:52 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Záchranná služba MS kraje zavádí převratnou novinku a jako druhá v zemi bude dávat těžce zraněným pacientům krev už na palubě vrtulníku. Značně to zvyšuje jejich šanci na přežití. Inspirace k této metodě pochází z americké armády.

O další dva zloděje jízdních kol je méně. Policisté zadrželi recidivisty, kteří se živili krádežemi

9. srpna 2022 14:09 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Nyní potěšíme obyvatele Frýdku-Místku. Policistům se v minulých dnech podařilo zadržet hned dva zloděje, kteří kradli v tomto městě především jízdní kola ze sklepů i stojanů venku. Občas ale ukradli i něco jiného.

Lokalita kolem jatek získává novou podobu. Ulice Masná bude prodloužena

9. srpna 2022 9:34 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jistě jste už zaznamenali, že centrum Ostravy se v posledních letech mění a vylepšuje. Opravují a staví se domy, zkrášluje se veřejný prostor. Nyní se proměňuje také okolí zrekonstruovaných jatek. Kromě zeleně a parku vzniká i nové propojení mezi ulicemi Janáčkova a Stodolní.

V přehradě Baška se utopil senior. Půlhodinová resuscitace byla marná

8. srpna 2022 11:39 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V neděli spěchala záchranná služba na přehradu Baška, kde svědci vytáhli z vody tonoucího muže. Ani lékařka už mu ale nedokázala pomoci. V letošní sezóně je výjezdů k tonutím nezvykle mnoho. Na mnoha vodních plochách a koupalištích už bohužel nefungují vyškolení plavčíci.

Od nárazu rychlíku do mostu ve Studénce uplynulo 14 let. Viníci stále nebyli potrestáni

8. srpna 2022 10:41 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

8. 8. uplynulo 14 let od jednoho z největších železničních neštěstí, kdy ve Studénce spadl před jedoucí vlak most. Následky byly tragické - 8 lidí zemřelo a desítky dalších byly zraněny. Neuvěřitelné je, že viníci stále nebyli potrestáni, ale termín definitivního rozsudku soudu už je znám.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více