Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

Zdravotnické školství v Ostravě slaví 90 let

31. března 2023 9:19 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Zdravotnické vzdělávání v Ostravě slaví v těchto dnech 90 let od svého vzniku. U této příležitosti uspořádala SZŠ a VOŠ zdravotnická akademii, kde mladí zdravotníci předvedli své umělecké vlohy.

Fotbalový klub v Nošovicích se soustředí na mládež

22. března 2023 13:58 | Nošovice | Tomáš Tikal

V Nošovicích na Frýdecko-Místecku je sportem číslo jedna fotbal. Tým mužů má ambice postoupit do 1.B třídy, ale nejvíce se ve Sportovním klubu Nošovice – Lhoty soustředí na mládež. V její výchově klub spolupracuje s Dobrou.

ENERGIE A KRAJ: Výstavba továren na baterie je v ohrožení

21. března 2023 11:09 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Evropská asociace pro dopravu a životní odhaduje, že realizace až 68 % z plánované kapacity evropských továren na baterie je v ohrožení. Kvůli nedávno zavedené podpoře v oblasti bateriové akumulace ve Spojených státech amerických, konkurenci z Číny a dalším faktorům.

ENERGIE A KRAJ: Některé firmy provádějí nekalé praktiky

21. března 2023 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Turbulentní vývoj v oblasti energetiky přináší i negativní zkušenosti. Vyprávět by o tom mohli klienti, kteří si objednali realizaci alternativních zdrojů u nesolidních firem.

STUDUJ U NÁS: Zdravotnická škola v Ostravě má moderní kuchyni

21. března 2023 9:38 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Školní kuchyně Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Ostravě prošla kompletní rekonstrukci. Ta původní už nevyhovovala dnešním standardům. Díky investici Moravskoslezského kraje, který školu zřizuje, je teď stravovací provoz modernější i úspornější.

STUDUJ U NÁS: Projekt Shaker popularizuje zdravotnické a sociální obory

21. března 2023 9:36 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Zastupitelstvo Krajského úřadu MS kraje se stal dějištěm Závěrečné konference k propagaci jednoho významného projektu. Jmenuje se Shaker a představí vám ho následující reportáž.

STUDUJ U NÁS: MS Zlatým Ámosem je Jan Hrabica

21. března 2023 9:33 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Anketa Zlatý Ámos je výběrem nejoblíbenějšího učitele v České republice. Letos dospěla do svého 30. ročníku. Navrhovat své oblíbence mohou žáci základních a středních škol.

ENERGIE A KRAJ: Karvinská poliklinika buduje nové technologie

10. března 2023 10:05 | Karviná | Tomáš Tikal

Budova Polikliniky v Karviné-Mizerově byla vybrána do evropského projektu se zaměřením na energetiku a udržitelnost. V rámci její rekonstrukce tady budou nainstalovány nové technologie. Do projektu byla zapojena i karvinská mládež.

ENERGIE A KRAJ: Francie plánuje výstavbu 14 nových jaderných reaktorů

10. března 2023 10:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Francouzská ministryně pro energetiku oznámila, že země zvažuje výstavbu více než 14 nových jaderných reaktorů typu EPR. Současný plán - oznámený v únoru loňského roku - počítal se šesti reaktory. Pro dalších osm se měly zpracovat studie proveditelnosti.

ENERGIE A KRAJ: Kraj zahájil v Třinci pilotní projekt energetického poradenství

10. března 2023 9:56 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Prostřednictvím MS energetického centra se náš kraj snaží v době energetické krize pomoci městům a obcím v našem regionu. Pilotním projektem se stala spolupráce na Třinecku.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více