Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Plavci KPS Ostrava získali na Velké ceně Ostravy 29 medailí. Evropské špičky tentokrát chyběly

20. dubna 2023 13:54 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Čeští plavci letos na Velké ceně Ostravy nemohli poměřit své síly s evropskou plaveckou špičkou. Souběžně se totiž konal špičkově obsazený plavecký závod ve Stockholmu. Ve skvělé atmosféře se tak předvedli především čeští borci. Ostravané získali celkem 29 medailí.

Technický úsek mariánskohorské radnice se nezastaví. Naplno se rozjely jarní práce

20. dubna 2023 9:39 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Mariánskohorské radnice v uplynulých letech nakoupila další komunální techniku za zhruba 3 miliony korun. Technický úsek je tak téměř soběstačný a ušetří tak spoustu peněz za externí firmy, které pomáhají se sekáním trávy a dalšími pracemi v jarní a letní sezóně.

Rybníky pod Hurou ve Výškovicích jsou oblíbeným cílem pěších i cyklistů. Otevřely se před rokem

19. dubna 2023 9:27 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Je tomu rok, co se v Ostravě-Výškovicích otevřela veřejnosti nová relaxační zóna. Rybníky pod Hurou poblíž ulice Drůbeží nechala radnice Ostravy-Jihu v letech 2020 až 2022 zrevitalizovat a okamžitě se staly oblíbeným cílem pěších i cyklistů.

Senior expres Ostravy-Jihu funguje 6 let. Taxíky už najely téměř 850 tisíc kilometrů

18. dubna 2023 16:40 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

4. dubna tomu bylo 6 let, co v Ostravě-Jihu vůbec poprvé vyjel do ulic Senior expres. Tenkrát mohli tuto zvýhodněnou službu využívat senioři ve věku 80 let a více a po celé Ostravě je vozilo jen jedno auto. Dnes je to úplně jinak.

Energetické úspory, fotovoltaika. Radnice Ostravy-Jihu podepsala memorandum se společností Veolia

18. dubna 2023 14:58 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Městský obvod Ostrava-Jih a výrobce tepla společnost Veolia Energie podepsali memorandum, ve kterém se dohodli na posílení spolupráce při provozování, obnově a rozvoji teplárenské soustavy.

ZŠ Dvorského v Ostravě se chlubí mistryní ČR v Indoor Skydivingu. Elen sklízí úspěchy i v zahraničí

18. dubna 2023 14:48 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Základní škola Dvorského na sídlišti Bělský les se chlubí mistryní ČR ve vnitřním parašutismu, což je let v silném proudu vzduchu v tunelu. Se svým týmem navíc získala 2. místo na MS ve své kategorii.

Senior expres Ostravy-Jihu funguje už 6 let. Taxíky už najely téměř 850 tisíc kilometrů

18. dubna 2023 13:17 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

4. dubna tomu bylo 6 let, co v Ostravě-Jihu vůbec poprvé vyjel do ulic Senior expres. Tenkrát mohli tuto zvýhodněnou službu využívat senioři ve věku 80 let a více a po celé Ostravě je vozilo jen jedno auto. Dnes je tomu úplně jinak.

Program Green Light VŠB-TUO slaví 10 let. Nastarovat byznys pomohl už téměř 500 účastníkům

17. dubna 2023 12:01 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Program Green Light Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava pomáhá začínajícím podnikatelům v MS kraji už 10 let. Jeho nedílnou součástí je každoroční Startup Show, která kromě tradiční soutěže podnikatelských projektů nabídla i bohatý doprovodný program.

V Porubě se bude lépe dýchat. Prachožrout Jeff má silnějšího bratříčka

17. dubna 2023 7:40 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Technické služby porubské radnice mají dalšího pomocníka. Nový čistící stroj, který si pořídily s využitím dotace ostravského magistrátu. Jde už o druhý stroj tohoto typu. který toho ale umí daleko více.

Moravská Ostrava a Přívoz si pořídila už druhý elektromobil. Zefektivní práci sociálních služeb

14. dubna 2023 12:59 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Radnice Moravské Ostravy a Přívozu si pořídila už druhý elektromobil. Tentokrát pro odbor sociální, který si tím zjednoduší každodenní provoz na pečovatelské a odlehčovací službě.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více