Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Přípravné třídy se na porubských základních školách osvědčily. Brzy přibude další

27. dubna 2023 15:30 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě v současné době fungují dvě přípravné třídy pro děti předškolního věku. A to na základních školách Jana Šoupala a Dětská. Už příští rok k nim přibude třetí.

Více cyklistů a lepší počasí. Porubajk se letos vydařil po všech stránkách

27. dubna 2023 12:15 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Ostrava-Poruba patřila už 16. ročníku Porubajku. Jako každý rok se na něj sjeli nejen špičkoví cyklisté, ale i ti rekreační a samozřejmě také děti. Vybírat si mohli hned z několika tras.

Sezóna nejen sportovních akcí je tu. V Porubě odstartovala Ostravou na kolečkách

27. dubna 2023 11:37 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Sezónu sportů v Porubě odstartovala už tradiční akce Ostrava na kolečkách. Spojená byla s bohatým doprovodným programem a registrací na cyklistický závod Porubajk a charitativní běh. Hlavní třída tak byla zcela uzavřena pro motorová vozidla.

V Ostravě-Jihu prochází rekonstrukcí další bytové domy. Tentokrát na ulici Dr. Šavrdy

25. dubna 2023 16:57 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Další nájemníci obecních bytů v Hrabůvce se dočkali. Radnice Ostravy-Jihu nechala zrekonstruovat dva domy na ulici Františka Formana. Lidé díky tomu ušetří za energie.

Rybníky pod Hurou ve Výškovicích jsou oblíbeným cílem pěších i cyklistů

25. dubna 2023 16:44 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Je tomu rok, co se v Ostravě-Výškovicích otevřela veřejnosti nová relaxační zóna. Rybníky pod Hurou poblíž ulice Drůbeží nechala radnice Ostravy-Jihu v letech 2020 až 2022 zrevitalizovat a okamžitě se staly oblíbeným cílem pěších i cyklistů.

V Ostravě-Jihu se sešli koordinátoři participativních rozpočtů z celé ČR. Inspirovali se navzájem

25. dubna 2023 16:35 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu se sešli koordinátoři participativních rozpočtů z celé ČR. Navzájem si vyměňovali zkušenosti a hledali řešení, jak se posunout dál.

Fake and Real. Odborníci radili středoškolákům, jak se vypořádat s dezinformacemi v médiích

25. dubna 2023 9:31 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Vyšší odborná škola Mediální tvorby v Ostravě-Mariánských Horách uspořádala konferenci s názvem FAKE and Real, která se zabývala manipulací v tištěných médiích, videích, internetu i fotografiích.

Setkání s občany je inspirující. První ze čtyř v centrálním obvodu Ostravy proběhlo v Přívozu

21. dubna 2023 12:38 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Vedení Moravské Ostravy a Přívozu se letos stejně jako loni několikrát sejde s občany. Jejich názory na to, co v obvodu zlepšit, vnímá jako velmi důležité. První letošní setkání proběhlo na ZŠ Gebauerova.

Mladí umělci malovali Eiffelovy stavby. Do výtvarné soutěže JG Pavla Tigrida přišlo přes dva tisíce kreativních děl

20. dubna 2023 14:46 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Jazykové gymnázium Pavla Tigrida v Ostravě-Porubě uspořádalo tradiční mezinárodní výtvarnou soutěž u příležitosti Dne frankofonie. Tentokrát s názvem Poezie železa jako pocta Gustavu Eiffelovi.

Na interaktivní výstavě Svět fantazie z kostek v Ostravě byly k vidění hrady, lunapark i elfí vesnička

20. dubna 2023 14:06 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Porubě se už popáté uskutečnila interaktivní výstava Svět fantazie z kostek. Jde o největší výstavu modelů ze stavebnice Lego, která na Základní školu Dětská přilákala stovky lidí.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více