Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Mariánskohorská radnice chce zřídit funkci superškolníka a zatraktivnit základní školu

19. ledna 2023 10:14 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Mariánskohorská Základní škola Generála Janka po 50 letech získá díky rekonstrukci atraktivnější vzhled. Radnice chce také zaměstnat superškolníka. který by se staral o školky v obvodu. Dosud si na veškeré opravy musí volat externí firmy.

Jeden z parků u DK Poklad v Ostravě-Porubě je hotový. Slouží především k odpočinku

18. ledna 2023 12:00 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Poruba dokončila revitalizaci jednoho z parků u kulturního domu Poklad. Jde o park směrem k ulici Komenského, který se proměnil na klidovou reprezentativní zónu s okrasnými třešněmi, záhony a magnóliemi.

Technické služby Ostrava-Jih mají nové stroje na úklid obvodu. V zimě čistí silnice od sněhu, v létě od prachu

17. ledna 2023 20:56 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Technické služby Ostrava-Jih rozšířily svůj vozový park. Radnice jim zakoupila dva nové stroje na úklid obvodu za více než 6 a půl milionů koru. Necelou třetinou na ně přispěl ostravský magistrát.

Cirkus ve školách. Žáci ZŠ z Ostravy-Jihu se učili žonglovat a také akrobatické prvky.

17. ledna 2023 20:04 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V ostravských školách se rozjel unikátní projekt, jehož cílem je u dětí vzbudit zájem o pohyb i umění. A protože tyto dva světy asi nejlépe propojuje cirkus, lektory žáků se stali artisté, žongléři i akrobaté.

V Ostravě-Jihu přivítají jaro vůbec prvním masopustem s pravou moravskou zabijačkou

17. ledna 2023 19:57 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Kultura Jih připravuje řadu akcí pro všechny věkové kategorie. Na starost má nejen kulturní dům K-trio, ale také Komorní klub v Jubilejní kolonii, kino Luna a Klubovnu na Odborářské ulici. Momentálně je v plném proudu plesová sezóna.

Technické služby Ostrava-Jih mají nové stroje na úklid obvodu. V zimě čistí silnice od sněhu, v létě od prachu

17. ledna 2023 10:08 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Technické služby Ostrava-Jih rozšířily svůj vozový park. Radnice jim zakoupila dva nové stroje na úklid obvodu za více než 6 a půl milionů koru. Necelou třetinou na ně přispěl ostravský magistrát.

Méně aut, větší bezpečnost. Na Stodolní ulici v Ostravě bude omezena doprava i parkování

13. ledna 2023 16:10 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Moravská Ostrava a Přívoz vyslyšela provozovatele restaurací na Stodolní ulici. Ti si stěžovali na to, že jí projíždí stovky aut denně a navíc parkují na místech, která k tomu nejsou určena.

Méně aut, větší bezpečnost. Na Stodolní ulici v Ostravě bude omezena doprava i parkování

13. ledna 2023 13:40 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Stodolní ulice v centru Ostravy bude bezpečnější. Změnou dopravního značení bude omezena doprava i parkování. Jde o úsek mezi Nádražní a Poděbradovou ulicí.

Zelená Porubě míří do finále. Lidé vyberou vítěze ze tří návrhů proměn vnitrobloků

12. ledna 2023 18:05 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Už v únoru Porubané rozhodnou o tom, který z návrhů participativního rozpočtu Zelená Porubě bude vítězem. Také letos lidé navrhovali proměny celých vnitrobloků.

Hana Holišová zazpívala v kostele v Pustkovci na tradičním Novoročním koncertu Ostravy-Poruby

12. ledna 2023 17:56 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Kostel svatých Cyrila a Metoděje v Pustkovci patřil už tradičnímu porubskému novoročnímu koncertu, na kterém se vzpomínalo na minulé ročníky. Hlavní hvězdou byla tentokrát známá zpěvačka a herečka Hana Holišová.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více