Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

V centrálním obvodu Ostravy se objeví lavičky připomínající jeho historii a malovaná hřiště

19. listopadu 2022 10:00 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Celkem šest nápadů, jak vylepšit obvod Moravská Ostrava a Přívoz letos obyvatelé poslali do participativního rozpočtu Náš obvod. V hlasování lidé vybrali tři nejlepší. Mezi nimi například Lavičky připomínající historii obvodu. Realizace proběhne příští rok.

V centrálním obvodu Ostravy se objeví lavičky připomínající jeho historii

18. listopadu 2022 16:00 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

V městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz už mají výsledky 3. ročníku participativního rozpočtu Náš obvod. V hlasování lidé vybrali 3 vítězné projekty. K dispozici měli 3 kladné a jeden záporný hlas. Poprvé mohli hlasovat na prezentaci návrhů ve Dvoraně radnice.

Investiční akce pokračují. Mariánskohorská radnice opravila další bytový dům i ulici

17. listopadu 2022 13:08 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

Mariánskohorská radnice letos zvládla dokončit řadu investičních akcí. Postupně opravuje své bytové domy a také chodníky a silnice. Aktuálně byla lidem předána do užívání zrekonstruovaná ulice Mojmírovců.

V parku Čs. letců slavnostně představili unikátní památník válečným veteránům

17. listopadu 2022 12:55 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V létě byl v centru Ostravy dokončen unikátní památník válečných veteránů. Poprvé tak mohl být vzpomínkový akt ke Dni válečných veteránů oslaven na tomto důstojném místě. V době, kdy přímo na našem kontinentu zuří válka, je obzvlášť důležité na veterány nezapomínat.

Poruba má první komplexně upravený dvůr. Duhové hřiště vzniklo díky participativnímu rozpočtu

17. listopadu 2022 12:42 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Rodiny s dětmi už mohou využívat nové Duhové hřiště. Vzniklo díky participativnímu rozpočtu Zelená Porubě ve vnitrobloku na ulici Plk. Rajmunda Prchaly. Proměny celých dvorů lidé navrhovali vůbec poprvé.

Vidět a být viděn. Ostravští strážníci upozorňují chodce na to, jak se mají chovat

16. listopadu 2022 12:23 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Ostravští strážníci se v těchto dnech zaměřují na chodce. Upozorňují je na to, jak se chovat v silničním provozu a také na zásadu vidět a být viděn. Podzim a zima jsou pro ně nejnebezpečnějším obdobím.

V Ostravě-Jihu hledají úspory při spotřebě energií. Řešením jsou fotovoltaické panely na školách

15. listopadu 2022 18:23 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Cena energií letí nahoru a města i obce v Česku tak hledají úspory při jejich spotřebě. A to jak elektřiny, tak plynu. Tento problém řeší i radnice Ostravy-Jihu.

V Ostravě-Jihu pokračují v opravách chodníků. Aktuálně skončila rekonstrukce ulice Fr. Hajdy

15. listopadu 2022 18:15 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Hrabůvce dokončili rekonstrukci ulice Františka Hajdy. Kvůli jejímu velkému rozsahu byla rozdělena do 4 etap, které si vyžádaly okolo 17 milionů korun.

Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových oslavilo 100. výročí narození našich nejslavnějších olympioniků

15. listopadu 2022 17:56 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových oslavilo 100. výročí narození našich nejslavnějších olympioniků, jejichž název nese. Při této příležitosti uspořádalo atletický dvojboj pro žáky základních škol z Ostravy-Jihu.

Poruba má první komplexně upravený dvůr navržený lidmi, kteří bydlí v jeho okolí

15. listopadu 2022 17:48 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Rodiny s dětmi už mohou využívat nové Duhové hřiště. Vzniklo díky participativnímu rozpočtu Zelená Porubě ve vnitrobloku na ulici Plk. Rajmunda Prchaly. Proměny celých dvorů lidé navrhovali vůbec poprvé.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více