Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Výstavu Přirození v GVUO provází komentované prohlídky i ojedinělá představení

14. listopadu 2022 16:19 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Výstavu Přirození stejnojmenné výtvarné skupiny, která je k vidění v GVUO, provází řada doprovodných akcí. Jsou to jednak komentované prohlídky a také ojedinělá představení. Jedním z nich byl komponovaný večer složený z dialogů členů skupiny a dobových filmových i hudebních projekcí.

V Ostravě vzniká další discgolfové hřiště. Zatraktivní místo, které využívají jen bezdomovci

14. listopadu 2022 8:12 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Ostrava bude mít další discgolfové hřiště. Jejich počet tak stoupne na 4. Nové hřiště bude sloužit zejména začínajícím příznivcům tohoto sportu, kterých je čím dál více. Na zanedbaném místě, kde vzniká, se zatím setkávají jen bezdomovci.

V MOaP díky participativnímu rozpočtu vzniká nové discgolfové hřiště

11. listopadu 2022 21:12 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

V Ostravě vzniká další discgolfové hřiště. A to na zelené ploše u bývalého hotelu Park Inn na ulici Hornopolní, kterou momentálně nejvíce využívají lidé bez domova. Jde o vítězný projekt loňského participativního rozpočtu Náš obvod a jeho cílem je toto místo vyčistit a zatraktivnit.

U ZŠ Komenského vysadili ovocné stromy. Hrušky a švestky bude moci ochutnat každý

10. listopadu 2022 15:28 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Ostrava získala dotaci na výsadbu nových stromů a keřů u základních a mateřských škol. Vybráno bylo šest těchto zařízení, které si na zkrášlení zahrad a okolí budov rozdělí 150 tisíc korun.

Klub Parkinson Help Ostrava pomáhá sedmi desítkám nemocným. Pomoci mohou dobrovolníci

10. listopadu 2022 15:10 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Klub Parkinson Help Ostrava svou činností přispívá ke zlepšení kvality života lidí, kterým zkřížil cestu Parkinson. Ukazuje jim, že si mohou užívat života i s touto nemocí. Momentálně se stará o 75 parkinsoniků z celého MS kraje.

V Porubě kosí květinové louky. Květiny si lidé mohou odnést domů

10. listopadu 2022 14:38 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě teď kosí květinové louky. A to takovým způsobem, aby je nepoškodili a lidé si je mohli odnést domů. První květinovou louku Poruba vysadila v roce 2021 na Francouzské ulici a okamžitě se stala fenoménem. Letos se tak jejich počet zvýšil na deset.

U ZŠ Komenského vysadili ovocné stromy. Hrušky a švestky bude moci ochutnat každý

10. listopadu 2022 11:23 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Ostrava získala dotaci na výsadbu nových stromů a keřů u základních a mateřských škol. Vybráno bylo šest těchto zařízení, které si na zkrášlení zahrad a okolí budov rozdělí 150 tisíc korun.

Porubané si mohou přijít pro kytky na květinové louky. Ale jen na některé

9. listopadu 2022 11:30 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě teď kosí květinové louky. A to takovým způsobem, aby je nepoškodili a lidé si je mohli odnést domů. První květinovou louku Poruba vysadila v roce 2021 na Francouzské ulici a okamžitě se stala fenoménem. Letos se tak jejich počet zvýšil na deset.

V Ostravě-Jihu uklízí spadané listí. Přednost mají frekventované ulice

8. listopadu 2022 20:53 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Technické služby Ostrava-Jih se nezastaví. Celoročně se starají o úklid obvodu. Na jaře čistí komunikace po zimě, v létě sečou trávu, na podzim ořezávají stromy a keře a odklízejí spadané listí, což se děje právě teď. Loni sesbírali téměř 500 tun.

Participativní rozpočet Ostravy-Jihu letos ovládly základní školy. Obsadily první tři místa

8. listopadu 2022 20:36 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Už víme, které nápady obyvatel zvítězily v letošním participativním rozpočtu Náš Jih. Dvoutýdenní hlasování skončilo nedělní půlnocí. Z celkem 36 podaných návrhů obyvatelé nejlidnatějšího městského obvodu Ostravy vybrali 4, na které radnice rozdělí 10 milionů korun.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více