Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Podchod Horymírova v Ostravě-Jihu zkrášlili street art umělci

13. září 2022 20:04 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Podchody ve špatném technickém stavu v Ostravě-Jihu postupně procházejí kompletními rekonstrukcemi. Aktuálně jde o podchody u zastávek Dřevoprodej a Tylova. Ostatní se zkrášlují, aby se v nich lidé nebáli. Jedním z nich je podchod Horymírova.

Další pítko v Ostravě-Jihu už slouží lidem. Nainstalováno bylo u cyklostezky k Odře

13. září 2022 19:51 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu se podařilo dokončit další projekt z participativního rozpočtu. Radost z něj mají zejména cyklisté. Na cyklostezce u slepého ramene Odry ve Výškovicích totiž mohou nově využívat pítko pro občerstvení.

Pítko na ulici K Odře ve Výškovicích slouží nejen lidem, ale i jejich čtyřnohým mazlíčkům. Už je v provozu

13. září 2022 10:41 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu se podařilo dokončit další projekt z participativního rozpočtu. Radost z něj mají zejména cyklisté. Na cyklostezce u slepého ramene Odry ve Výškovicích totiž mohou nově využívat pítko pro občerstvení.

Rozměrné plastiky, obrazy, sakrální díla. Slezskoostravský hrad patří výstavě Oldřicha Haroka

12. září 2022 0:01 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Slezskoostravský hrad zaplnila umělecká díla Oldřicha Haroka. V galerii i venkovních prostorách jsou k vidění nejen jeho obrazy, ale také sochy, mezi nimiž vynikají rozměrné plastiky ze dřeva a jiných materiálů.

V MS kraji představila svůj program kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová

11. září 2022 23:55 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Moravskoslezský kraj navštívila jedna z kandidátek na prezidenta, paní Danuše Nerudová. Zavítala mimo jiné do Nového Jičína, Frýdku-Místku, Karviné a Ostravy. Lidem představila nejen sebe, ale také svůj program.

Komenského sady v Ostravě zdobí obří sochy. Mají oživit veřejný prostor

9. září 2022 11:37 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Komenského sady se částečně proměnily v galerii. Pobyt v něm lidem zpříjemňují obří umělecká díla. Jejich výstavou pod širým nebem byl zahájen nultý ročník dočasných sochařských instalací.

Revitalizace vnitrobloku mezi Hlavní třídou a náměstím J. Nerudy pokračuje II. etapou

8. září 2022 14:53 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Poruba postupně komplexně mění vnitrobloky. Mnohé z nich jsou v původním stavu a neodpovídají tak požadavkům dnešní doby. Aktuálně skončila první etapa revitalizace vnitrobloku mezi Hlavní třídou a náměstím Jana Nerudy.

Do školních lavic se vrátily děti. V Ostravě-Porubě do nich usedlo 570 prvňáčků

8. září 2022 14:34 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Do základních škol v Ostravě-Porubě po prázdninách usedlo do školních lavic na 6 tisíc dětí. Z toho 570 prvňáčků. Právě jim věnovalo největší pozornost jak vedení škol, tak obvodu.

Sdílko Poruba opět sklidilo úspěch. Alšovo náměstí proměnilo v netradiční galerii

8. září 2022 14:13 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Sdílko Poruba 2022 je za námi. Na Alšově náměstí nabídlo rekordní počet vystavovatelů, řadu workshopů, přednášek, koncertů a tanečních vystoupení. Cestu si na něj našly stovky lidí.

Skončila 1. etapa revitalizace vnitrobloku mezi Hlavní třídou a náměstím J. Nerudy v Ostravě-Porubě

8. září 2022 11:20 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Poruba postupně komplexně mění vnitrobloky. Mnohé z nich jsou v původním stavu a neodpovídají tak požadavkům dnešní doby. Aktuálně skončila první etapa revitalizace vnitrobloku mezi Hlavní třídou a náměstím Jana Nerudy.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více