Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu předvedli svou práci a techniku hasiči, záchranáři i policie. A to na Dni s IZS

10. srpna 2022 12:21 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Integrované výjezdové centrum na hranici obvodů Ostrava-Jih a Nová Bělá po roce opět otevřelo své brány. Uskutečnil se tady už tradiční Den městských obvodů s IZS. I přes nevlídné počasí jej navštívily stovky lidí.

V AVE ARTu poprvé vyrobili obří keramické sochy. Vypalovaly se ve speciální peci

10. srpna 2022 3:26 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Umělecká škola AVE ART se stala místem keramického sympozia, na kterém umělci z celé republiky tvořili díla o velikosti až 130 centimetrů na výšku, což dosud nebylo možné. Nebylo je totiž kde vypálit.

Moment už daroval neziskovkám přes 7 milionů. Ve skladu má tisíce pytlů s oblečením

9. srpna 2022 19:51 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Pokud máte zachovalé oblečení, které už nenosíte, můžete ho darovat neziskové organizaci Moment. Věci můžete nosit nejen přímo do obchodů, ale je můžete odkudkoliv a zcela zdarma zaslat přes Zásilkovnu.

Nezisková organizace Moment už darovala neziskovkám přes 7 milionů. Ve skladu má tisíce pytlů darovaného oblečení

9. srpna 2022 12:16 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Pokud máte zachovalé oblečení, které už nenosíte, můžete ho darovat neziskové organizaci Moment. Věci můžete nosit nejen přímo do obchodů, ale je můžete odkudkoliv a zcela zdarma zaslat přes Zásilkovnu.

Prostor před OC Bohemia prochází rekonstrukcí. Průchozí místo se změní na pobytové

4. srpna 2022 23:53 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Náměstí Družby a jeho okolí roste do krásy. Zatímco loni prošel kompletní revitalizací tamní park, letos se pracuje v prostoru před obchodním centrem Bohemia, který se promění v moderní pobytové místo.

Porubská LUS vyšla se vším všudy. Tradiční letní akci navštívily stovky lidí

4. srpna 2022 23:31 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Letní umělecká scéna skončila. Tradiční akce, která v Porubě probíhá každý rok během letních prázdnin, měla i letos velký úspěch. Návštěvnost všech vystoupení byla velmi vysoká i díky počasí, které vyšlo na jedničku.

Galerie Dukla patří výstavě fotografií Viktora Koláře st. Jde o snímky, které ještě nikdy nebyly vystaveny

4. srpna 2022 23:17 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Galerie Dukla patří výstavě fotografií Viktora Koláře staršího s názvem Prezidenti, umělci, dělníci a ti další. Jde o fotografie, které ještě nikdy nikde vystaveny nebyly.

Havlíčkovo nábřeží se o víkendech mění na Pěší zónu malá Kodaň, která žije kulturou

4. srpna 2022 15:53 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Letošní léto na Havlíčkově nábřeží v centru Ostravy je plné akcí. Vždy od pátku do neděle je nábřeží uzavřeno pro automobily, takže se tady lidé mohou bavit zcela bezpečně. Pěší zóna Malá Kodaň patří jen jim a kultuře.

Je vybráno. Cyklosvětluška tentokrát pomůže desetiletému Jonáškovi

4. srpna 2022 12:23 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Cyklosvětluška aneb Světýlka naděje je charitativní projekt kulturního domu Akord, který pomáhá už od roku 2016. Letos mohou lidé jízdou na osvětleném kole přispět na desetiletého Jonáška, kterému ve 13 měsících lékaři našli zhoubný nádor na mozku.

Prostor před OC Bohemia prochází rekonstrukcí. Průchozí místo se změní na pobytové

3. srpna 2022 15:34 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Náměstí Družby a jeho okolí roste do krásy. Zatímco loni prošel kompletní revitalizací tamní park, letos se pracuje v prostoru před obchodním centrem Bohemia, který se promění v moderní pobytové místo.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více