Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Do bytových domů v Jubilejní kolonii v Hrabůvce už nebude zatékat. Procházejí hydroizolací

2. června 2022 11:34 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Jubilejní kolonii v Hrabůvce začala rekonstrukce dalších bytových domů. Jde o domy, do kterých zatékalo z důvodu špatné hydroizolace. Musí se tak odkopat a oddrenažovat.

Ostrava-Jih má dostatek zeleně v docházkové vzdálenosti. Problémem je mobiliář a bariéry

31. května 2022 21:19 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Studenti Ostravské univerzity mapují zeleň v Ostravě. JejIch cílem je zjIstit nejen její kvalitu, ale také dostupnost od místa bydliště a mobiliář v ní. Zatím mají zmapované centrum města a městský obvod Ostrava-Jih.

Bytové domy v Jubilejní kolonii v Hrabůvce procházejí hydroizolací

31. května 2022 21:10 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Jubilejní kolonii v Hrabůvce začala rekonstrukce dalších bytových domů. Jde o domy, do kterých zatékalo z důvodu špatné hydroizolace. Musí se tak odkopat a oddrenažovat.

Trojhalí Karolina patřilo festivalu Ostravský kompot. Byl plný hudby, atrakcí i dobrého jídla

27. května 2022 13:49 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Trojhalí Karolina patřilo už 5. ročníku rodinného kulturního festivalu Ostravský kompot. Nabídl bohatý program plný toho nejlepšího, co v Ostravě máme. Od hudebních kapel po chuťově pestrou gastro zónu.

Historicky 1. ročník Seniorské akademie v DK Poklad zvládli všichni. Dostali certifikáty a diplomy

27. května 2022 13:38 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Dům kultury Poklad patřil slavnostnímu zakončení historicky prvního ročníku Seniorské akademie. Ten začal loni v září a byl o něj takový zájem, že místo původně plánované jedné třídy, otevřeli hned dvě.

Ostravské muzeum slaví 150 let. Vyšlo proto za lidmi s projektem Muzeum jde do ulic

26. května 2022 21:10 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Muzeum jde do ulic Ostravy a Muzeum jde do ulic Moravskoslezského kraje. To jsou venkovní výstavy ke 150. výročí ostravského muzejnictví. Lidé tak nemusí do muzejních budov, ale mohou se o historii a sbírkách muzeí dozvědět z panelů.

Letní koupaliště v Ostravě přivítají první návštěvníky. Své brány chtějí otevřít o víkendu

26. května 2022 20:09 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Na letních koupalištích v Ostravě vrcholí přípravy na letní sezónu. Bazény už jsou téměř plné vody, dokončují se drobné rekonstrukce a zásobují stánky s občerstvením. Novinky se letos nechystají.

Historicky 1. ročník Seniorské akademie v DK Poklad zvládli všichni. Dostali certifikáty a diplomy

26. května 2022 19:31 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Dům kultury Poklad patřil slavnostnímu zakončení historicky prvního ročníku Seniorské akademie. Ten začal loni v září a byl o něj takový zájem, že místo původně plánované jedné třídy, otevřeli hned dvě.

Bezdomovec uklízí v Mariánkách po ostatních. Překvapil policii i radnici

26. května 2022 9:47 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Zcela ojedinělý případ zaznamenali strážníci v Ostravě-Mariánských Horách a Hulvákách. Jeden z bezdomovců si od nich vyžádal igelitové pytle s tím, že by chtěl uklidit lesík v Parku U Rakety. Nelíbí se mu, jak vypadá okolí místa, kde žije.

Kuchařky už nemusí s jídlem do patra. MŠ Srbská v Ostravě-Výškovicích má nové jídelní výtahy

24. května 2022 18:23 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu pokračují v rekonstrukci školských zařízení. Radnice investuje nejen do nových fasád a zateplení budov, ale modernizuje i školní jídelny a revitalizuje zahrady. A peníze putují i do jídelních výtahů.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více