Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu se uskuteční přátelský festival Pes přítel na Jihu. Nabídne zábavu i odborné besedy

24. května 2022 17:54 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Městský obvod Ostrava-Jih připravuje akci pro všechny milovníky psů. Přátelský festival Pes přítel na Jihu. Nabídne nejen zábavu, ale také spoustu odborných přednášek.

Náměstí Ostrava Jih patřilo festivalu místních kapel Jih ožije hudbou

24. května 2022 17:37 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Náměstí Ostrava-Jih patřilo akci Jih ožije hudbou. Šlo o festival místních kapel a uskupení, který se uskutečnil díky participativnímu rozpočtu. Tento nápad byl jedním z vítězných návrhů loňského ročníku

V Ostravě-Jihu mění jídelní výtahy ve školských zařízeních. Kuchařkám to usnadní práci

24. května 2022 10:48 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu pokračují v rekonstrukci školských zařízení. Radnice investuje nejen do nových fasád a zateplení budov, ale modernizuje i školní jídelny a revitalizuje zahrady. A peníze putují i do jídelních výtahů, které ulehčují práci kuchařkám.

Stavba nové tramvajové trati z Poruby do Plesné je stále ve hře. Klíčová je EIA

23. května 2022 9:33 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě proběhlo další setkání s lidmi ohledně plánované výstavby tramvajové trati z Poruby ke Globusu v Plesné. Při veřejném projednávání EIA loni v létě měli odpůrci tolik námitek, že se protáhlo do pozdních večerních hodin a proto bylo přerušeno. Týkaly se hlavně hluku a zeleně.

Férovou snídaní v RKC Chaloupka se MOaP zapojila do Světového dne pro fair trade

20. května 2022 12:39 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz se také letos zapojil do akce Férová snídaně. V Česku jde o největší takovou akci na podporu pěstitelů kávy, kakaa nebo banánů v zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Piknikový happening každoročně probíhá na Světový den pro fair trade, který připadá na druhou květnovou sobotu,

Na Mariánském náměstí vládne romantická atmosféra. Měsíc lásky připomíná velké srdce

19. května 2022 20:12 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

Na Mariánském náměstí se v poslední době stále něco děje. Nedávno to byl slet čarodějnic, předtím velikonoční jarmark a teď dýchá romantickou atmosférou. Zdobí ho totiž velké srdce vysoké téměř dva metry, které všem připomíná, že květen je měsíc lásky. Nechybí ani romantická lavička.

ZŠ a MŠ Ukrajinská má čím vozit postižené děti na výlety. Získala nové auto

19. května 2022 16:46 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Základní škola Ukrajinská z Ostravy-Poruby má nový sociální automobil. Stará se totiž i o děti s hendikepem a velké auto potřebovala na různé výlety, které pravidelně pořádá.

Studenti SŠ prof. Matějčka už mohou na praxi do školek po celé studium. Umožňuje to nový obor

19. května 2022 16:39 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V porubských mateřských školách pomáhají studenti Střední školy profesora Zdeňka Matějčka. A to už druhým rokem, kdy se škole podařilo otevřít obor předškolní a mimoškolní pedagogika. Snažila se o to dlouhých 10 let.

V GVUO se vůbec poprvé hraje divadlo. Inscenace o skutečných příbězích lidí

19. května 2022 10:08 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Galerie výtvarného umění v Ostravě v těchto dnech patří nejen výstavám, ale také divadlu. Podařilo se tak něco jedinečného. Propojit statické umění s živým, tedy živými herci z Divadla Petra Bezruče.

U Jezerního dolu v Krajině břidlice vznikla naučná stezka. V budoucnu se v něm projedeme na lodičkách

18. května 2022 11:08 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Národním geoparku Krajina břidlice slavnostně otevřeli novou naučnou stezku. Dostala název K Jezernímu dolu a najdete ji v blízkosti stejnojmenného zatopeného dolu v Čermné ve Slezsku, který byl v tento den oficiálně předán městu Budišov nad Budišovkou.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více